EAST MAG
Viete, čo všetko obnáša vytvorenie billboardu?

Viete, čo všetko obnáša vytvorenie billboardu?

Zamysleli ste sa niekedy, ako vzniká billboard? Čo všetko obnáša jeho vytvorenie a koľko ľudí stojí za takýmto projektom? Agentúra LEMUR v týchto dňoch riešila práve takéto zadanie pre OC Cassovia a výsledok už môžete vidieť v uliciach Košíc.

Zadanie bolo jasné – odprezentovať obchodné centrum ako miesto, kde zákazník pod jednou strechou dokáže nakúpiť všetko na útulné zariadenie svojej domácnosti od A po Z. Vtesnať na jednu výstavnú plochu čo najviac prevádzok za účelom reklamy, aby to nepôsobilo prehnane, ale vkusne, nie je vôbec jednoduché.

REKLAMA
Billboard obchodné centrum Cassovia Košice
Foto: LEMUR

Dôkladná príprava i improvizácia

Zabrať dala najmä logistika. „Z môjho pohľadu bol určite zložitý proces zorganizovať jednotlivé prevádzky a ľudí na jeden presný moment tak, aby všetko dopadlo podľa predstáv klienta a nás samotných na sto percent,“ naznačila projektová manažérka Emma Juhásová. Pred samotným fotením bolo premyslených a pripravených asi 95 percent všetkého potrebného, no vyskytla sa, samozrejme, aj chvíľková improvizácia. „Napríklad hrnčeky, s ktorými sme pôvodne rátali, boli vypredané, takže sme hľadali náhradné.“

Množstvo zainteresovaných

Na príprave a výrobe billboardu sa podieľa množstvo ľudí. Od asistentov predaja samotnej prevádzky, kde sa billboard fotí, cez marketingové oddelenie centra, až po ľudí pracujúcich v agentúre, ktorí vymýšľajú a realizujú kreatívu. „V skratke je do procesu zapojený account, social media expert, fotograf a, samozrejme, naša grafická dizajnérka, bez ktorej by to nebolo možné realizovať,“ vymenovala E. Juhásová.

Ak sa chystáte v najbližšej dobe riešiť výrobu nejakého billboardu, vedzte, že potrebujete najprv vymyslieť kreatívu. Následne pohľadať, vybrať a zosumarizovať predmety na fotenie, zohnať a odsúhlasiť si miesto fotenia, zorganizovať samotné fotenie a ľudí. V neposlednom rade myslite na grafickú postprodukciu, tlač a vylep billboardu. Fotograf Daniel Sabol označil za najdôležitejšie dobré svetlo, tak ako pri každej fotografii. „To znamená, že je ideálne nasvietiť si to prídavným zdrojom svetla. Ja pri fotení používam najmä blesky so softboxami. A samozrejme, chce to dobrú kompozíciu,“ objasnil. Zdôraznil, že najnáročnejšie je usporiadať všetky fotené veci tak, aby to do seba všetko pekne zapadlo a nič nepôsobilo rušivo.

Pridajte komentár