EAST MAG
Robocup
Zdroj foto: SPŠE PO

Skvelé úspechy študentov SPŠE Prešov na Robocupe 2023

V dňoch 12. – 14. apríla 2023 sme na pôde SPŠE v Prešove privítali 188 účastníkov celoslovenskej súťaže Robocup. 42 tímov zo všetkých kútov Slovenska bojovalo celkom o 12 sád pohárov a medailí, ktoré si nakoniec víťazi prevzali na slávnostnom odovzdávaní cien v priestoroch PKO Čierny Orol. Aj my sme mali svoje želiezka v ohni a naozaj sa nestratili. Vďaka skvelým výsledkom sme sa stali najúspešnejšou školou na súťaži. Naši študenti si opäť vybojovali miestenky na európsky Robocup do chorvátskeho Varaždína a svetový do francúzskeho Bordeaux.

Zdroj foto: SPŠE PO

Úspešným študentom srdečne gratulujeme a ďakujeme za peknú reprezentáciu školy. Poďakovanie za perfektnú organizáciu súťaže patrí všetkým členom realizačného tímu našej školy každému, kto akokoľvek pomohol, aby podujatie prebehlo hladko a bez problémov.

REKLAMA
Zdroj foto: SPŠE PO

SPŠE v Prešove

Vznik Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove podnietil rozvíjajúci sa elektrotechnický priemysel na východnom Slovensku a potreby odborníkov v tejto oblasti pre závod Křižík, ktorý vznikol roku 1947 v Prešove a začal vyrábať jednofázové, neskôr trojfázové elektromery. Škola sa zapísala do histórie 1.9.1952 pod názvom Vyššia priemyselná škola elektrotechnická.
V súčasnosti ponúkame tieto odbory: elektrotechnika, informačné a sieťové technológie, technické a informatické služby v elektrotechnike. Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove patrí k dominantným stredným školám na východnom Slovensku. Podľa hodnotenia INEKO sa v roku 2013 škola umiestnila na prvom mieste v rebríčku hodnotenia v rámci Slovenska a v roku 2014 sa umiestnila na druhom mieste. Môžeme byť hrdí na vyše osem tisíc absolventov, ktorí našli a stále nachádzajú dobre uplatnenie v praxi.

Pridajte komentár