EAST MAG
Máme radi Ukrajinu
Zdroj foto: Karpatská nadácia

Pomáhate utečencom z Ukrajiny na Slovensku? Požiadajte o finančnú podporu Karpatskú nadáciu

Vojna na Ukrajine stále trvá a na Slovensku doteraz o dočasnú ochranu požiadalo viac ako 111 000 utečencov. Ide prevažne o ženy, deti, starších ľudí i ľudí z rôznych zraniteľných skupín. Aj preto Karpatská nadácia otvorila ďalšiu výzvu grantového programu – Máme radi Ukrajinu 2.0.

V prvej výzve Máme radi Ukrajinu prerozdelila v roku 2022 Karpatská nadácia 172 247 eur medzi 48 projektov, ktoré pomáhali ľudom utekajúcich pred vojnou na Slovensko. Teraz prerozdelí 80 000 eur, a to medzi organizácie a školy na východnom Slovensku, ktoré dlhodobo poskytujú systematickú pomoc ľuďom z Ukrajiny prichádzajúcim na naše územie.

REKLAMA
Zdroj: Karpatská nadácia

„Minulý rok organizácie preukázali, ako efektívne dokážu podporiť ľudí, ktorí utekali pred vojnou na Ukrajine. Utečencom pomáhali s ubytovaním, stravou, hygienickými potrebami, registráciou, prácou i vzdelávaním, ale aj so spracovaním traumy. Uvedomujeme si však, že na zabezpečenie dlhodobej a systematickej pomoci organizáciám často chýbajú potrebné financie. Preto sme sa rozhodli, našu pomoc tento rok smerovať predovšetkým organizáciám a školám, ktoré utečencom z Ukrajiny pomáhajú dlhodobo i systematicky, hovorí Adriana Petrušková z Karpatskej nadácie.

Výzva je otvorená do 21. apríla 2023. Na jeden projekt je možné požiadať o podporu v maximálnej výške 15 000 eur, minimálna výška žiadanej podpory je 5 000 eur. 

Viac informácií o grantovom programe nájdete TU.

Karpatská nadácia

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko už 25 rokov a počas svojej existencie podporila viac ako tisíc projektov sumou takmer 2,5 milióna EUR. Poslaním Karpatskej nadácie je viesť ľudí a organizácie k zodpovednosti za seba, komunitu, región a budúcnosť. Od svojho založenia poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Karpatská nadácia tiež podporuje a prináša inovatívne programy neformálneho vzdelávania, aby umožnila ľudom na východnom Slovensku viesť úspešný a plnohodnotný život.

Pridajte komentár