EAST MAG
Zdroj foto: Unique People

Unique People: Náš rok 2022

Rok 2022 nám priniesol nové výzvy, ktoré nás doviedli k otvoreniu novej pobočky v Splite, rozšíreniu sa do nových priestorov v Košiciach, uzatvoreniu nových partnerstiev a  získaniu nových projektov. Tie so sebou priniesli nové výzvy v podobe veľkých a zaujímavých, no častokrát i náročných projektov, ktoré preverili našu vytrvalosť a vynaliezavosť. Náš medzinárodný tím sa rozrástol o 40 členov, zúčastnili sme sa 3 svadieb našich zamestnancov a mnohých konferencií, eventov a workshopov, medzi ktorými boli napríklad Qubit, Javafication či Profesia Days. Pozrime sa, čo všetko sme zažili počas jednotlivých mesiacov.

Január

Myšlienka rozšírenia našej unikátnej firmy do zahraničia vznikla ešte pred pandémiou, ktorá nás v jej realizácii trošku spomalila. Nakoniec štart pobočky v Chorvátskom meste Split pripadol na začiatok roka 2022. Táto výzva, ktorú sa nám podarilo úspešne zdolať, pre nás na Slovensku priniesla aj organizačné zmeny vo vedení firmy – novým výkonným riaditeľom sa stal Marek Bečaver. Nakoľko naša spoločnosť rýchlo rastie, po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli pre zmenu priestorov, takže január sa niesol v duchu balenia a prenášania vecí na tretie poschodie v BCK III na Štúrovej ulici. Bol to naozaj búrlivý mesiac, ktorý preveril našu stabilitu a schopnosť držať spolu pokope ako tím.

Zdroj foto: Unique People

Február

Januárové výzvy sme úspešne zvládli a so začínajúcim februárom nás čakalo najmä zariaďovanie nových kancelárií. Do tímu sme privítali 4 nových členov – Peťa, Mareka, Kiku a Evku, ktorá posilnila náš HR tím. Našu spoluprácu pri budovaní pobočky pre spoločnosť EPSA-Marketplace sme po vyše 2 rokoch dotiahli do úspešného konca. Tento skvelý tím sa oficiálne osamostatnil, no naša spolupráca a skvelé vzťahy naďalej pretrvávali po celý rok. Napriek tomu, že koniec februára sa niesol v duchu nepríjemných udalostí vo východnej Európe, ukázala sa naša spolupatričnosť a solidarita s našimi východnými susedmi.

Zdroj foto: Unique People

Marec

V marci nás čakali nové výzvy v podobe projektov pre našich klientov pôsobiacich v zdravotníctve, kde náš tím vývojárov začal pracovať na aplikácii pre identity manažment. Nadviazali sme aj partnerské spolupráce v oblasti hiringu a HR podpory pre našich klientov. Keďže radi lámeme IT mýty, zúčastnili sme sa 2. ročníka virtuálneho behu PROFESIA RUN. Aj v tomto mesiaci sme sa rozširovali. Náš Unique tím na Slovensku posilnili Milan, Timea, Lucia a Mirko.

Apríl

V apríli sme úspešne absolvovali kontrolný audit ISO certifikácií. Po uvoľnení všetkých protipandemických opatrení sme konečne mohli využívať naše firemné priestory naplno. Nakoľko spoluprácu s univerzitami považujeme za dôležitú, zúčastnili sme sa Dňa kariéry UPJŠ, ktorý mal sprostredkovať študentom kontakt so zamestnávateľmi. V spolupráci s našimi vývojármi a spoločnosťou Promiseo sme naň natočili video. Keďže radi búrame predsudky o zložení zamestnancov v IT sektore, boli sme partnerom praktického workshopu programovania pre začiatočníkov, ktorý organizovalo Košice IT Valley pri príležitosti Medzinárodného dňa žien v IT.

Zdroj foto: Unique People

Máj

V máji sa náš nový chorvátsky tím zúčastnil pod hlavičkou Unique People d.o.o. dní kariéry – DUMP Days, ktoré organizovali študenti univerzity v Splite. Ako spíkri sa predstavili niektorí z najväčších odborníkov v oblasti vývoja a technológií, medzi ktorými bol aj náš chorvátsky CTO Denis. Následne sa naši kolegovia Peter a Fernando zúčastnili aj Qubit konferencie v Prahe, z ktorej si priniesli mnoho informácií o nových technológiách a trendoch. Privítali sme kolegu Martina a nadviazali spoluprácu s novým partnerom – nemeckou spoločnosťou ISD FENIQS. Prichystali sme si milé prekvapenie pre Košičanov – od mája sa mohli voziť na Unique električkách. V tomto mesiaci sa uskutočnil aj prvý osobný medzinárodný all-staff meeting zamestnancov Unique People. Máj v našej firme bol vskutku rozkvitnutý a bohatý na zážitky.

Zdroj foto: Unique People

Jún

Teplé počasie v nás prebudilo športového ducha. Naši kolegovia sa zúčastnili futbalového turnaja v rámci Ligy zamestnancov, ktorú organizoval denník My. Zábava a atmosféra počas zápasu boli vynikajúce. Dokázali, že sú výborne zohratým tímom aj mimo officu. Vzácna pre nás bola aj návšteva našich chorvátskych kolegov v Košiciach a zúčastnili sme sa aj ochutnávky vína Ostrožovič. Okrem toho sme dokončili zariaďovanie našich nových priestorov a vzápätí sme do nich pozvali našich klientov a partnerov na spoločnú oslavu ich oficiálneho otvorenia. Nakoľko dlhodobo podporujeme mladé talenty a nadácie, ktoré sa im venujú, opäť sme boli partnermi World Robot Olympiad Slovakia. Aj tento rok sme boli veľmi príjemne prekvapení z výkonov, ktoré predviedli súťažiaci a z ich výtvorov z lega. Je radosť sledovať našich najmenších a podporovať ich záujem o robotiku a IT. No a keďže niektoré naše kolegyne čakala v letných mesiacoch svadba, zorganizovali sme aj ženský teambuilding, ktorý sa niesol v duchu rozlúčky so slobodou.

Zdroj foto: Unique People

Júl

Leto so sebou prinieslo aj milé povinnosti mimo pracovných hodín. Zúčastnili sme sa svadieb našich zamestnancov, Evky a Peťa. Podporili sme Jakuba a organizáciu BEST ako partner medzinárodného kurzu Javafication. Júl bol živý a veselý a stále sa u nás niečo dialo, no dovolili sme si aj naplno užívať dovolenkový čas. 

August

Uprostred leta sme prijali ďalšiu posilu tímu – Janku, ktorá svoj part-time čas premenila na full-time. Zúčastnili sme sa ďalšej svadby – tentokrát to bol náš developerský pár (Kika a Marián). No azda najväčším highlightom bolo offline stretnutie všetkých zamestnancov pri torte a koláčoch. Príjemne sme si posedeli a v uvoľnenej atmosfére prehlbovali vzťahy i partiu. Koniec leta sa niesol v pokojnejšej, dovolenkovej atmosfére, a tak sme mali priestor nájsť si čas na veci, ktoré sa počas rušného a rozlietaného roka nestíhajú.

Zdroj foto: Unique People

September

Po oddychovom lete sme sa pomaličky vracali nielen fyzicky, ale aj myšlienkami k svojim pracovným povinnostiam. Na chvíľu nás od nich ešte odtrhol teambuilding, ktorý sa konal v Hostinci. Pochutnali sme si na dobrom jedle a nápojoch a odreagovali sa v kruhu priateľov. Naši chorvátski kolegovia sa presťahovali do nových, väčších a pohodlnejších priestorov. V tomto čase k nám prišli ďalší 3 noví kolegovia – Igor, Gabi a Janko. Úspešne sme odovzdali projekty pre našich nemeckých partnerov a s chuťou sa pustili do nových.

Zdroj foto: Unique People

Október

Október sme odštartovali prípravou na Profesia Days, ktoré sa konali v moderných priestoroch Kulturparku. Medzi 70 vystavovateľmi sa po prvýkrát nachádzal aj náš stánok plný dobrej nálady a unikátnych informácií. Pre všetkých návštevníkov sme si prichystali aj špeciálne Unique súťaže a vyžrebovali sme 3 výhercov. Opäť sa u nás vo firme konalo offline stretnutie všetkých zamestnancov a privítali sme ďalších nových členov – Natáliu, Braňa a Renátu. Október je mesiacom kybernetickej bezpečnosti, preto sme aj my rozširovali povedomie o problémoch s ňou spojených, napríklad prostredníctvom článku na našom blogu.

Zdroj foto: Unique People

November

Pri príležitosti Dňa študenstva sme dali priestor mladej generácii, aby sa viac predstavili v článku na našom blogu. Sme radi, že ich máme v našom tíme a že tak môžeme podporovať mladé talenty. Koncom novembra sa tiež každoročne organizuje “Giving Tuesday” ako reakcia na konzumné nakupovanie počas “Black Friday”. My sme túto príležitosť využili na posilnenie nášho partnerstva s nadáciou Dedo, s ktorou dlhodobo spolupracujeme a podporujeme ju v myšlienke ukončenia bezdomovectva v našom meste.

December

December sa niesol v duchu Vianoc a podpory dobrých aktivít. Ako každý rok sa niektorí z nás zúčastnili Charitatívneho Mikulášskeho behu a opäť sme podporili spoluprácu s nadáciou Dedo. Na konci roka sa do nášho tímu pridala aj kolegyňa Zuzka. Po dlhšej pauze sa v našich nových priestoroch uskutočnil náš tradičný Vianočný večierok, na ktorom sme oslávili blížiace sa sviatky. Mnohí pricestovali aj z veľkej diaľky, o to bolo stretnutie príjemnejšie. So starým rokom sme úspešne odovzdali niektoré naše projekty, a tak sme sa mohli pustiť do ďalších výziev.

Zdroj foto: Unique People

Výzvy v roku 2023

V novom rokom sa naďalej sústredíme na komplexné riešenia v oblasti softvérového vývoja, riadenia IT projektov a infraštruktúrnej podpory (najmä v technológiách od spoločnosti Microsoft). Otvárame spolupráce s novými klientmi a prehlbujeme vzťahy s už existujúcimi. Našimi hodnotami sú aj naďalej spoľahlivosť a integrita, a preto veríme, že sa budeme neustále zlepšovať. To podčiarkuje aj náš “Can do” mindset, ktorý nám vždy umožňoval reagovať rýchlo a kvalitne na potreby našich zákazníkov. Chceme im dať najavo, že sme tu pre nich ako stabilný partner, na ktorého sa môžu kedykoľvek obrátiť a spoľahnúť. Naďalej sa plánujeme sústrediť na našu najväčšiu hodnotu – našich zamestnancov, pre ktorých pripravujeme nové benefity, oceňujeme ich individuálny prínos, podporujeme ich v ich aktivitách a snažíme sa vytvárať priateľské prostredie, aby sa u nás cítili ako doma. Spoločne tak budujeme unikátny tím nielen doma, ale aj v zahraničí.

Zdroj foto: Unique People

Unique People

Unique People je tím skúsených konzultantov a vývojárov, ktorí poskytujú svoje znalosti a skúsenosti v oblasti IT infraštruktúry, riadenia a tranzície projektov, webového vývoja a personálnych služieb pre IT podniky.

Pridajte komentár