EAST MAG
Zdroj foto: ActiveLife

Mikulášovia tento rok pomáhali behom. Malým onkologickým pacientom vybehali vyše 11-tisíc eur 

Počas ôsmich decembrových dní sa mohli všetci aktívni aj rekreační bežci zapojiť do charitatívneho Mikulášskeho behu. Ten sa konal v Košiciach a v Žiline, no pomôcť ste mohli aj virtuálnym behom, a to z ktoréhokoľvek miesta na Slovensku. Vyzbieraná suma zo štartovného putovala do neziskovej organizácie Svetielko pomoci a do občianskeho združenia Svetielko nádeje, ktoré pomáhajú onkologicky chorým deťom.

Do charitatívneho behu sa zapojilo vyše 1200 bežcov v červených mikulášskych čiapkach. Zdolať 4 kilometre dlhú trať po snehu a v mraze nebolo jednoduché. Bežci si však mohli užiť zážitkovú trasu a jej odbehnutím pomohli vyzbierať pre onkologických pacientov viac ako 11-tisíc eur.  

REKLAMA
Zdroj foto: ActiveLife

 „Veľmi sa teším z vysokej účasti bežcov v Košiciach a Žiline, ktorých neodradilo počasie, zapojili sa do Mikulášskeho charitatívneho behu a aktívne prebehli trať pre tých, ktorí behať nemôžu. Celý výťažok zo štartovného pôjde pre organizácie pomáhajúce onkologickým pacientom a ich rodinám. Som neskutočne rád, že ľudia majú chuť pomáhať a že niektorí bežci využili aj virtuálnu formu behu, alebo sa len tak prešli pre správnu vec. Už teraz sa tešíme na budúci ročník,“ hovorí Tomáš Gáll, zakladateľ projektu Active Life. 

Športom k pomoci druhým 

Zimnú trať v Košiciach a v Žiline si užívali všetci. Medzi Mikulášmi v bežeckom oblečení sa objavili malí aj veľkí, aktívni aj rekreační bežci, študenti či IT-čkári, ktorí tvorili veľkú bežeckú skupinu. 

„V GlobalLogic Slovakia podporujeme projekty, ktoré majú zmysel a pomáhajú, rovnako tak ako aj naši programátori, testeri, či dizajnéri, ktorí prispievajú svojou prácou k skvalitneniu a záchrane ľudských životov. Aj preto sme sa rozhodli priniesť s Active Life tieto podujatia a pomôcť tak tým, ktorí to najviac potrebujú. Sme radi, že sa zapojilo tiež takmer 150 zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Čo je dôležité, nebolo podstatné bežať rýchlo a zvíťaziť, ale hlavne sa zúčastniť. Všetci bežci sú víťazi,“ informuje Kristína Kerteszová, Head of Marketing GlobalLogic Slovakia.   

Zdroj foto: ActiveLife

Prepojenie športu, charity a biznisu má pre neziskové organizácie a občianske združenia veľký význam. 

„Je dobré mať za sebou veľkého partnera, akým je spoločnosť GlobalLogic Slovakia, ktorá motivuje aj svojich zamestnancov k pomoci iným. Veľmi si vážime túto podporu, ktorá pomôže deťom s onkologickými diagnózami na Detskej onkológii v Košiciach,” dodáva na záver riaditeľka neziskovej organizácie Svetielko pomoci Miroslava Hunčíková. 

Mikulášsky charitatívny beh je už predvianočnou tradíciou. Po dvojročnej prestávke, keď sa behy konali len virtuálnou formou, bol tento už 9. ročník výnimočný počtom účastníkov aj vyzbieranou sumou.  

Zdroj foto: ActiveLife

tlačová správa

Pridajte komentár