EAST MAG
Zdroj foto: Letisko Košice

Bránami Letiska Košice prešlo v roku 2022 už 500 000 cestujúcich

Letisko Košice dosiahlo obrovský úspech a po dvoch rokov pandémie sa počtom prepravených cestujúcich priblížilo k svojmu najsilnejšiemu roku 2019. V stredu 23. novembra totiž prešla bránami letiska jubilejná 500 000. cestujúca v roku 2022.

Tento dôležitý míľnik sa nezaobišiel bez osláv a dobrej nálady. Ako symbolické poďakovanie všetkým cestujúcim sa letisko rozhodlo pripraviť program s občerstvením a veľkolepým privítaním jubilejnej cestujúcej. Stala sa ňou pani Eva, ktorá dnes odlietala z Košíc do Norimbergu so spoločnosťou Austrian Airlines.

REKLAMA
Zdroj foto: Letisko Košice

Letisko ju prekvapilo skvelou správou počas check-inu a obdarovalo ju kreditom 500 € na kúpu letenky do ktorejkoľvek z viac ako 300 destinácií z Košíc podľa vlastného výberu. Ku gratuláciám sa pripojila aj spoločnosť Austrian, ktorá jej venovala voucher na spiatočnú letenku z Košíc do ktorejkoľvek z ponúkaných destinácií v rámci Európy.

Slávnostnú atmosféru si užila nielen výherkyňa, ale aj všetci cestujúci, ktorí sa dnes rozhodli letieť práve z letiska Košice – čakali na nich mafiny, torta, skvelá hudba a iné zábavné aktivity či promotéri.

Thomas Dworschak, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice:

„Je to obrovský úspech, že už teraz v novembri môžeme na našom letisku privítať 500-tisíceho cestujúceho. Veľká vďaka patrí všetkým cestujúcim, ktorí pravidelne lietajú linkami z Košíc a sú dôkazom veľkého záujmu o letecké cestovanie z metropoly východného Slovenska. Narastajúci počet cestujúcich je pre nás motiváciou a pomáha nám rozširovať ponuku destinácií a oslovovať nové letecké spoločnosti. Posledné dva roky boli pre nás výzvou z viacerých hľadísk, preto sa dnes tešíme, že vynaložené úsilie prinieslo svoje výsledky nielen na pôde letiska, ale aj v oblasti ekonomiky a turizmu na východnom Slovensku. Ďakujem aj našim partnerom a zamestnancom, ktorí nám umožnili dosiahnuť tento významný míľnik 500 000 cestujúcich. Urobíme maximum pre to, aby sme boli v roku 2023 minimálne rovnako úspešní ako tento rok. ”

Zdroj foto: Letisko Košice

Po úspešnej charterovej sezóne tak letisko oslávilo ďalší obrovský úspech, na ktorom má nepochybne zásluhu aj spoločnosť Austrian Airlines. Aj vďaka vysokej frekvencii letov do Viedne – v letnej sezóne 14x týždenne a v aktuálnej zimnej sezóne 12x do týždňa – a následne do širokej siete destinácií v Európe, USA a Kanade dokázalo letisko odbaviť takýto enormný počet cestujúcich. Výrazne k tomu dopomohli aj ďalšie pravidelné linky z Košíc do európskych destinácií, ktoré zaznamenali nárast počtu cestujúcich a potvrdili tak zvýšený záujem o lety z Košíc do sveta.

Zdroj foto: Letisko Košice

tlačová správa

Pridajte komentár