EAST MAG
Zdroj: Knižnica pre mládež mesta Košice, pobočka LitPark

Unikátne miesta Zeme očami uznávaného fotografa

Knižnica pre mládež mesta Košice, pobočka LitPark, Kukučínova 2, Košice, pozýva na autorskú besedu s Filipom Kulisevom spojenú s premietaním dokumentárneho filmu Amazing Planet a charitatívnym predajom jeho monografií a kalendára.

Spoznajte výnimočnosť našej planéty očami fotografa, zakladateľa Asociácie profesionálnych fotografov SR a neúnavného cestovateľa Filipa Kuliseva

REKLAMA

Výnimočne nadaný a medzinárodne uznávaný fotograf a cestovateľ Filip Kulisev navštívi košickú knižnicu, aby osobne porozprával o nezvyčajných zážitkoch zo svojich ciest. „Veľmi sa tešíme, že sa nám podarilo pre  čitateľov sprostredkovať stretnutie s dokumentaristom takéhoto formátu. Filip Kulisev je držiteľom prestížnych medzinárodných cien. Jeho diela boli prezentované na viac ako 200 individuálnych domácich a zahraničných výstavách a dostali sa do zbierok takých významných osobností ako pápež František, kráľ Karol III., monacké knieža Albert II., skladateľ Hans Zimmer, režisér Luc Jacquet či herci Will Smith, Pierce Brosnan a Robert Redfort,“ hovorí Kamila Prextová, riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice.

„Okrem zaujímavej besedy návštevníkov potešíme premietaním najnovšieho dokumentárneho filmu Amazing Planet, prinášajúceho pohľady na fascinujúce krásy našej planéty. Ide napríklad o dronom zaznamenané detaily, ktoré jednoducho nemáte šancu bežne uvidieť. Kulisev vo filme zachytáva najstaršiu púšť sveta Namib Naukluft v Namíbii, skvosty Tonga pred výbuchom ničivej sopky alebo farebnú jeseň v Severnej Kórei, či dych vyrážajúce ľadovce na Špicbergoch a Antarktíde. Nechýbajú ani zábery na pláne Islandu, Severný pól, či adrenalínové šnorchlovanie medzi medúzami.“ Milovníci prírody určite ocenia, že počas stretnutia bude možné nahliadnuť do monografií tohto autora a rovnako si ich na mieste aj zakúpiť.

zdroj: Knižnica pre mládež mesta Košice, pobočka LitPark

„V ponuke bude aj kalendár na rok 2023 a nedá mi nedoplniť, že programoví partneri sa rozhodli časť výťažku z predaja použiť na prípravu kultúrnych alebo športových podujatí pre znevýhodnených mladých dospelých. Ich cieľom je poskytnúť tejto komunite možnosť začleniť sa a o to je toto podujatie ešte hodnotnejšie,“ myslí si Kamila Prextová a dodáva, že stretnutie bude prebiehať v pobočke LitPark v piatok 25. novembra 2022 o 17.00 hodine. Spoluorganizátorom akcie je o.z. Nestačí len prežiť.

Fotograf a cestovateľ 

Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP, absolvoval viac ako 200 individuálnych výstav na Slovensku a v zahraničí. Za svoje práce získal viacero prestížnych medzinárodných cien.

Medzi nich patrí najvyššie európske ocenenie pre profesionálnych fotografov MASTER QEP (Qualified European Professional Photographer). Zároveň ako prvý fotograf z krajín strednej a
východnej Európy dostal v Londýne v kategórii prírodné scenérie najvyššie ocenenie, certifikát a titul Fellowship (FBIPP) od Britského inštitútu profesionálnych fotografov (BIPP). 
Za rok 2012 sa stal Európskym profesionálnym fotografom roka v kategórii príroda. V roku 2020 sa stal držiteľom zlatej kamery a Európskym profesionálnym fotografom roka v kategórii Dron (FEP European Drone Golden Camera Award). Je autorom jedenástich monografií, ktoré približujú krásu a unikátnosť prírody na našej planéte.

tlačová správa

Pridajte komentár