EAST MAG
Kino Úsmev Košice
Foto: OZ CINEFIL

Deň otvorených dverí v Kine Úsmev umožní návštevníkom nahliadnuť do zákulisia a spoznať ho z inej perspektívy

Kino Úsmev otvorí vo štvrtok 8. septembra svoje dvere za účelom podnietenia záujmu o kvalitnú kinematografiu najmä u detí a mládeže, ale aj u dospelých. Počas celého dňa budú v priestoroch kina prebiehať filmové premietania, prednášky, workshopy a ďalšie sprievodné podujatia.

Počas Dňa otvorených dverí sa budú v Kine Úsmev pre mladších divákov premietať úspešné filmy Môj sused Totoro a Yakari – Veľkolepá cesta. V programe je aj pásmo krátkych animovaných filmov zo Slovenska, Maďarska, Čiech, Poľska i Rumunska, ktoré predstavia rôzne univerzálne témy. Deň sa zavŕši filmami Zavýjať po svojom, Beautiful Boy a O kuratách a ľuďoch.

REKLAMA

Podujatie ponúkne návštevníkom možnosť aktívne sa zapojiť do filmového diania a to prostredníctvom rôznych workshopov so zameraním na tvorbu plagátov, vyvolávanie filmov či stop motion animáciu. Komentované prehliadky kina zavedú návštevníkov do inak neprístupných miest, akými sú premietacia kabína či podzemné priestory. Prezentácia filmovej školy Kina Úsmev a prednáška o možnostiach filmového vzdelávania ponúkne cinefilom v rôznom veku prehľad o tom, ako vedia v Košiciach nadobudnúť nové vedomosti a zručnosti v oblasti filmového priemyslu.

Pod taktovkou skúseného premietača Pavla Najmíka, ktorý svojho času pracoval pre kiná Tatra či Družba, „ožije“ za bežných okolností už nepoužívaná 35 mm premietačka. Počas celého dňa bude navyše v priestoroch kina prebiehať výstava filmovej techniky v spolupráci so Slovenským technickým múzeom Košice. Zaujímavosťou je aj fakt, že celé podujatie pripravili pod vedením zamestnancov Kina Úsmev šikovní stážisti, ktorí v kine pôsobili počas celého leta.

Nenechajte si ujsť príjemnú atmosféru kina spolu s nabitým programom. Viac informácií o podujatí nájdete na tomto odkaze.

Foto: OZ CINEFIL

Kino Úsmev prevádzkuje občianske združenie CINEFIL, ktoré sa zameriava primárne na prezentáciu filmovej tvorby, a to prostredníctvom premietaní, prehliadok a festivalov. Okrem toho organizuje koncerty, literárne čítania, diskusie a výstavy filmových plagátov. Podporuje a produkuje podujatia propagujúce rôzne umelecké žánre so zameraním na inovatívne umelecké formy a ich medziodborové prieniky. Zároveň funguje ako priestor prepájajúci rôzne komunity. CINEFIL je súčasťou a lídrom projektov na lokálnej, národnej a medzinárodnej úrovni.

Deň otvorených dverí je súčasťou našej aktivity Mladé publikum v rámci európskeho projektu Interconnecting Cinema, ktorý realizujeme v spolupráci s partnermi z Maďarska, Poľska, Čiech a Rumunska. Projekt je financovaný zo zdrojov Európskej únie.

tlačová správa

Pridajte komentár