EAST MAG
Foto: sarospatak.varosom.hu

Kúpaliská v Maďarsku na skok od Košíc

Horúčavy nás lákajú k vode, no na Slovensku zase až toľko možností na kúpanie nemáme. Východniari odjakživa obľubovali atraktívne kúpaliská v Maďarsku. Pripravili sme pre vás ich prehľad a určite vám ich odporúčame vyskúšať.

Aktuálny kurz pri prepočte HUF na EUR je 409,98: 1 (dňa 13.7.2022).

REKLAMA

Kúpalisko Selyemréti

Čo by kameňom dohodil od slovensko-maďarských hraníc, v neďalekom Miskolci, sa nachádza obľúbené kúpalisko Selyemréti. Jeho najväčší bazén má rozmery 50 x 20 metrov. Nechýbajú tobogany, bazény s masážnymi tryskami či vodnými delami, detský bazén v podobe vodného hradu pre najmenších či lektori vodného aerobicu, maséri i tréneri plávania. Otváracie hodiny sú od 6.00 do 20.00 hod. Dospelý zaplatí za vstupenku 1900 HUF, dieťa do 4 rokov má vstup zadarmo a zľavnený lístok stojí 1550 HUF. K dispozícii sú však i výhodné rodinné vstupenky.

Foto: szallas.hu

Jaskynné a liečebné kúpele Miskolctapolca

Tento prírodný skvost sa nachádza opäť veľmi blízko Košíc a zážitok z neho je neopakovateľný. Kúpele sú ukryté v jaskynných chodbičkách a existujú od roku 1743. Termálna voda v nich má stálu teplotu od 30 stupňov vyššie. Priamo v jaskyni sa nachádza 6 bazénov, viacero však nájdete i mimo nej. Skutočným pokladom je jaskyňa Tavas. Súčasťou niektorých bazénov sú i rôzne vodné atrakcie. Areál s rozlohou 3,6 hektárov je otvorený celoročne, v lete od 9.00 do 19.00 hod. Nájdete tu i sauny či wellness komplex. Vstupné pre dospelého bez časového obmedzenia je 5 700 HUF, dieťa do 4 rokov je zadarmo, študenti a seniori majú vstup za 4 200 HUF.

Foto: miskolc.hu

Aquapark Ellipsum

Impozantný komplex piatich budov s nevšednou architektúrou na celkovej ploche 7000 mceloročne zabezpečuje oddych pre všetky vekové kategórie. Nájdete tu tri tematické zážitkové haly, 6 vnútorných a 2 vonkajšie bazény, 3 maxitobogany. Otvorené je denne od 10.00 do 19.30 hod. Dospelý zaplatí za vstupenku 5 990 HUF. Deti do 4 rokov majú vstup zadarmo. Samostatne si viete kúpiť aj vstupenku výlučne len na letné kúpalisko s rozlohou 22-tisíc metrov švorcových za 3 200 HUF.

Foto: ellipsumfurdo.hu

Termálne kúpalisko a liečebné kúpele Tiszaújváros

Kúpele v meste Tiszaújváros sa pýšia termálnou minerálnou vodou, ktorá obsahuje veľké množstvo chloridu sodného a uhľovodíkov. Areál sa nachádza 38 km južne od Miskolca. Zariadenie bolo v roku 2001 zaradené medzi národné kúpele s liečivou vodou – ktorá vyviera až s teplotou 65 stupňov. Na siedmich hektároch nájdete 5 zážitkových bazénov. Vyznačené parkoviská v okolí sú navyše bezplatné. V hlavnej sezóne zaplatí dospelý za vstupenku 4200 HUF, študent a senior 3700 HUF. Deti do 4 rokov majú vstup zadarmo.

Foto: programturizmus.hu

Kúpalisko Eger

Zážitkové kúpalisko patrí k jedným z najkrajších a najznámejších v Maďarsku. Otvorené je od roku 1932. Na 5 hektároch nájdete dokopy 13 bazénov s možnosťou prechodu do unikátnych historických Tureckých kúpeľov. Pýchou areálu je aj 250-ročný platan. Vstupenka pre dospelého stojí 3200 HUF, detský lístok 2000 HUF. Cesta z Košíc vám nezaberie viac ako 2 a pol hodiny.

Foto: termalonline.hu

Kúpalisko Sárospatak

Sotva hodinku a pol od Košíc sa nachádza obľúbené maďarské kúpalisko Sárospatak, rozlohou trošičku menšie ako ostatné. V jeho areáli však nájdete plavecký bazén, zážitkový bazén i bazén pre najmenších či tobogan. Vstupné pre dospelého na celý deň je 2 300 HUF, deti zaplatia 2000 HUF, seniori 1900 HUF a deti do 4 rokov 400 HUF.

Foto: utazzitthon.hu

Aquacinema Kisvárda

Kopec zábavy vám rozhodne ponúkne aj Aquacinema vzdialená od Košíc 109 km s množstvom vonkajších a vnútorných bazénov, tobogánovým parkom, saunami a športovými zariadeniami. Nájdete tu 5-poschodovú šmykľavku, 14 toboganov, plavecký bazén, detské bazény – aj pre kojencov, detské ihrisko s hradom a pieskoviskom a mnoho iného, a to na ploche 1900 metrov štvorcových. Otvorené je denne od 9.00 do 19.00 hod. Vstupenka pre dospelého stojí 5 700 HUF.

Foto: FB Aquacinema Kisvárda

Kúpele Nyíregyháza

Liečebné kúpele nazývané aj Slané Jazero sa nachádzajú približne 2 hodinky cesty od Košíc. V areáli nájdete Auqapark Aquarius a termálne kúpalisko Parkfürdő, či ďaľšie kúpele a kúpeľný dom. Súčasťou je kanál s divokou vodou, termálny svet, tobogany, saunový svet, šmýkačky, ale i plavecký bazén či jacuzzi. Otvorené je od 9.00 do 20.00 hod. Celodenné vstupné pre dospelého vyjde na 3900 HUF, študenti a seniori zaplatia 3000 HUF, deti do 3 rokov 300 HUF.  

Foto: termalonline.hu

Termálne jazero Demjén

Pomerne nové kúpalisko v Maďarsku Demjéni Termáltó Fürdő je otvorené len od roku 2016. Nachádza sa 2 hodiny a 15 minút od Košíc. Vzhľadom pripomína morskú pláž a v jedinečnom mediteránskom štýle ponúka naozaj veľa zážitkových bazénov i klasický plavecký bazén.  Vyskúšať môžete i rafting či kamikadze šmykľavku. Rozkladá sa na ploche 3,5 ha a disponuje 28-36 °C termálnou vodou. Pri kúpalisku sa nachádza bezplatné parkovisko pre autá a autobusy. Otvárací čas je nedeľa – štvrtok od 9.00 do 19.00 a piatok a sobota od 9.00 do 22.00. Cenník nájdete priamo na stránke kúpaliska, dospelého vyjde vstup približne na 2800 HUF.   

Foto: wellnesstips.hu

 

 

 

 

Pridajte komentár