EAST MAG
Zdroj foto: Marek Harvan

V priestoroch DT ITSO SK to žilo gamingom

V piatok, 17.6.2022 sa v priestoroch Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia (DT ITSO SK) uskutočnil unikátny projekt DT Legends, v rámci ktorého sa proti sebe stretli vo videohre League of Legends výbery Technickej Univerzity v Košiciach, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika, ako i strednej priemyselných škôl elektrotechnických z Košíc a Prešova. Sily si tieto tímy zmerali nie len proti sebe, ale i proti výberom dualistov a zamestnancov z DT ITSO SK.

,,Urobili sme to preto, aby sme dostali tých ľudí von medzi ľudí, pretože či bolo štúdium na diaľku, aj my sme pracovali na diaľku. Aby sme kúsok spoznali tú komunitu, tých hráčov, tých ľudí, s ktorými by sme mali byť v kontakte aj normálne, nie len cez ten online svet. Takže vitajte, zatlieskajte prvorade sami sebe, že ste prišli!” privítal na úvod zúčastnených Dávid Čižmárik, gaming ambasádor DT ITSO SK.

REKLAMA
Zdroj foto: Marek Harvan

Zápolenie na myšiach a klávesniciach však nebolo jedinou súčasťou tohto podujatia. Študenti naživo v priestoroch DT ITSO SK, ako i stovky online divákov na Twitchi sledovali panelovú diskusiu s Igorom Stančíkom, Janou Patrekovou, Marekom Lavčákom a Veronikou Borgoňovou, na ktorej sa diskutovalo o témach ako dopad hrania videohier na psychické zdravie človeka, pohľad na videohry v kontexte výchovy detí a mládeže, alebo profesionálne hranie.

Študenti na mieste mali takisto možnosť vyskúšať si na vlastnej koži, ako v skutočnosti vyzerajú pohovory do zamestnaní, či zasúťažiť si o zaujímavé ceny na závodných simulátoroch.

Víťazom tohto turnaja sa stala reprezentácia Technickej univerzity v Košiciach, ktorá vo finále porazila výber Dualistov z DT ITSO SK. Na treťom mieste sa umiestnili hráči Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Košiciach.

Účastníci si podujatie pochvaľovali, pretože bolo pre nich nie len obohatením bežnej rutiny za školskými lavicami, ale predovšetkým, lebo to pre nich bola jedinečná skúsenosť a zážitok.

Pridajte komentár