EAST MAG
Zdroj foto: ICKK

INNOVEAST – UNDERDOG 2022 ukázal, že inovácie sú v DNA obyvateľov Košického kraja

Inovačné centrum Košického kraja (ICKK) zorganizovalo 9. júna 2022 prvý regionálny inovačný festival Innoveast – Underdog, na ktorom sa zúčastnilo vyše 400 stredoškolákov a takmer 150 hostí. Otvorenie festivalu bolo v réžii rektora Univerzity Pavla jozefa Šafárika prof. RNDr. Pavla Sováka. Na podujatí sa predstavili zaujímaví spíkri, ako napríklad známy youtuber Domi Haly, Milan Kolcun, technologická spoločnosť Matsuko a univerzity z nášho regiónu. 

Celý deň sa niesol v duchu oslavy inovácií a networkingu, medzi účastníkmi festivalu. Cieľom tohto podujatia bolo zvýšiť povedomie o inováciách, ale aj o možnostiach, ktoré študentom naše regionálne univerzity ponúkajú.

REKLAMA
Zdroj foto: ICKK

„Pevne veríme, že toto podujatie ukáže stredoškolákom, že ostať žiť v Košickom kraji má zmysel. Našim cieľom bolo ukázať, aké možnosti ponúka náš región a potvrdiť to, že tu má zmysel zostať žiť. Okrem toho sme im predstavili víziu pre Košický kraj, ktorú má Inovačné centrum Košického kraja spoločne s Košickým klastrom nového priemyslu realizovať. Našou ambíciou je vytvoriť pravidelný festival, ktorý bude oslavou inovácií a podnikania v našom kraji,“ hovorí Ing. Peter Breyl, generálny riaditeľ ICKK.

INNOVEAST – UNDERDOG nechýbalo ani vzdelávanie

Počas dňa prebiehali aj dve vzdelávacie školenia. Na jednom z nich sa spoločnosť Siemens Healthineers venovala téme agilného riadenia vývoju produktov. Predstavitelia Innovlab, startup centra Deutsche Telekomu IT Solutions Slovakia zase školili to, ako vytvoriť funkčný a profitabilný obchodný model pre budúcich podnikateľov.

„ Festivalom Innoveast – Underdog Košický samosprávny kraj vysiela jasný signál naprieč celým Slovenskom, ale aj Európou, že inovácie sú v DNA nášho regiónu a budeme robiť všetko preto, aby sme túto tradíciu nielen udržali, ale ju aj patrične v rámci ďalších ročníkov rozširovali,“ dodáva predseda KSK Rastislav Trnka.

Inovačné centrum Košického kraja zaujalo v našom kraji, vo veľmi krátkom čase dôležitú pozíciu pri rozvoji inovačného potenciálu. Za krátky čas si dokázalo vybudovať silné a rešpektované postavenie, ktoré pravidelne potvrdzujú či už členovia Európskej komisie alebo Svetovej Banky. Okrem toho sa stalo súčasťou Joint Research Centra v rámci Európskej komisie, kde koordinuje prílev nových vedomostí do nášho regiónu v oblasti výskumu a vývoja.

Pridajte komentár