EAST MAG
motorové píly

Prečo by mala každá domáca dielňa obsahovať motorovú pílu?

Profesionál alebo amatér. Motorovú pílu využije skutočne každý. Motorovú pílu viete využiť na zrezanie stromov, suchých konárov, vysokých kríkov ale aj pri pílení polien, ktoré si môžete odložiť na zimu. Mať doma takúto pílu sa teda určite oplatí, najmä ak bývate v dome so záhradou. Motorová píla sa len tak nestratí a vydrží vám celý život.

Plánujete si kúpiť novú motorovú pílu? Možno ste už zistili, že v dnešnej dobe zoženiete skutočne rôzne druhy určené na rôzne príležitosti. Práve preto si musíte pred samotnou kúpou položiť ešte niekoľko otázok.

REKLAMA

Jednou z nich by mala byť otázka – Čo chcete s motorovou pílou robiť?

Pri výbere motorovej píly by ste sa mali predovšetkým všimnúť jej účel, podľa ktorého je určený aj jej výkon. Dôležitá je aj dĺžka lišty. Ak chcete s pílou píliť najmä stromy, potrebujete hrubú lištu. Záleží aj na type reťaze. Jedna je určená na drevo, druhá je určená na kov.

motorové píly
Zdroj obrázku: Zoomik / Shutterstock.com

Aké sú výhody klasickej motorovej píly?

Jednoduché na manipuláciu

Pílu stačí doplniť benzínom, v prípade benzínovej píly, a môžete sa pustiť do práce. Musíte mať pílu, ktorú bez problémov udržíte, vtedy vám práca pôjde naozaj jednoducho. Tým, že máte pílu v rukách sa dostanete aj do užších priestorov, čo vám umožňuje prístup takmer kdekoľvek.

Dobre urobená práca

Na motorovú pílu sa môžete spoľahnúť. S dobre nabrúsenou reťazou viete urobiť za krátku dobu veľa práce. Nemusíte sa báť, že by vás píla sklamala. Motorová píla vám uľahčí prácu v záhrade a na dvore.

Najlepšie je kombinovať ju aj s inými záhradnými nástrojmi. Husté kríky môžete hore zrezať motorovou pílou a dole napríklad krovinorezom. Používanie moderných záhradných strojov vedie k lepšie upravenej záhrade za krátky čas.

Motorové píly sú nenahraditeľnými záhradnými pomocníkmi!

Pridajte komentár