EAST MAG
kryptomeny

Akým spôsobom môžete získať kryptomeny?

Kryptomeny, ktoré sa v minulosti vnímali skôr negativisticky, sú dnes už plnohodnotným segmentom, v ktorom sa točia miliardy dolárov. Akým spôsobom môžete kryptomeny do svojho portfólia získať aj vy? 

Krypto už dávno neznamená len Bitcoin, aj keď práve on stále patrí medzi tú najväčšiu, najstabilnejšiu a najpopulárnejšiu kryptomenu. 

Či už sa jedná o Bitcoin, alebo kryptomeny akými sú Ethereum, Cardano či takzvané “meme coiny” ako Shiba Inu či Doge Coin spôsob ich získania je v podstate totožný. 

Nakúpte si ich cez burzu 

Samotné kryptomeny môžete získať tak, že si ich nakúpite do svojho portfólia cez burzu, alebo takzvanú zmenáreň. 

Tento spôsob nákupu sa odporúča ľuďom, ktorý si chcú svoje kryptomeny udržať dlhodobo a berú ich ako dlhodobejšiu investíciu. 

Pre trading využívajte brokera

Pre ľudí, ktorí chcú špekulovať na vývoj ceny samotnej kryptomeny a takzvane ich tradovať je najlepšou voľbou takzvaný broker. 

Broker je sprostredkovateľom medzi vami, ako obchodníkom a samotnou burzou, na ktorej sa kryptomeny obchodujú. 

Ako si vybrať krypto brokera? 

Brokerov je dnes obrovské množstvo, no len málo z nich sa špecializuje výhradné, alebo primárne na kryptomeny. 

Preto sa pri prvotnom výbere brokera sústreďte na to či podporuje obchodovanie kryptomien a v akom množstve.

Ďalším dôležitým faktorom je výška spreadu, ktorý sa dá voľne preložiť ako poplatok za sprostredkovanie obchodu pre brokera. 

Bonusom môže byť aj praktická mobilná aplikácia, cez ktorú si môžete svoje kryptomeny obchodovať bez toho, aby ste potrebovali stolný počítať s veľkým monitorom. 

kryptomeny online

Kryptomaty 

Posledným a pre mnohých ľudí stále najbezpečnejším spôsobom, ako môžete získať kryptomeny do svojho portfólia je využiť takzvané kryptomaty.

Ide o automaty, ktoré sa podobajú bežným bankovým automatom, no na miesto klasických fiat mien si viete cez ne kupovať či vyberať kryptomeny. 

Je však nutné podotknúť, že vo väčšine týchto kryptomatov je možné kupovať a predávať len kryptomenu Bitcoin a Litecoin. 

Na nákup ďalších alternatívnejších coinov bude potrebné využiť spôsoby, ktoré sme pre vás popisovali vyššie. 

Slová na záver

Svet kryptomien sa vyvíja neuveriteľným tempom a urobili by ste veľkú chybu, ak by ste do neho nenastúpili práve teraz, keď mnohí odborníci prirovnávajú súčasný vývoj kryptomien k vývoju internetu v 90 rokoch. 

Ak by sme vám, ako začiatočníkom mali odporučiť ten najlepší spôsob, ako získať kryptomeny, odporučili by sme vám využitie spomínaných zmenárni, kde si dokážete nakúpiť svoje prvé krypto behom niekoľkých minút. 

Pre tých odvážnejších odporúčame zvoliť si správneho brokera a vyskúšať si niekoľko obchodov obľúbených kryptomien.

Pridajte komentár