EAST MAG
GlobalLogic Slovakia

Prečo sa oplatí pracovať pre lídra v oblasti digitálneho inžinierstva GlobalLogic?

Aj v tejto neľahkej homeofficovej dobe nájdeme na Slovensku spoločnosti, ktoré si svojich zamestnancov cenia a dávajú im to aj pocítiť. Aká je atmosféra v spoločnosti GlobalLogic Slovakia a aké benefity poskytuje svojim zamestnancom nám porozprávali Michal Kónya a Mikuláš Sviatko, ktorí pracujú na pozícií Specialist na oddelení Talent Acquisition Group. 

Aj napriek nepriaznivej situácii v súvislosti s koronavírusom v spoločnosti GlobalLogic Slovakia panuje priateľská a uvoľnená atmosféra. Vďaka nej odvádzajú zamestnanci špičkovú a profesionálnu prácu na projektoch, ktoré majú zmysel pre spoločnosť. „Na jednom väčšom meetingu zaznelo slovo ČLOVEČINA. A práve v kontexte so spoločnosťou GlobalLogic Slovakia by som ho chcel použiť. Myslím si, že práve ‘človečina’ vyjadruje našu firemnú kultúru. Byť k sebe milý a ústretový, to je to, čo je v dnešnej ťažko skúšanej spoločnosti tak nutne potrebné. A tu to nájde každý zamestnanec,“  vysvetľuje Michal.

Kultúra spoločnosti stojí na stabilných pilieroch, akými sú férovosť, otvorenosť a ochota pomáhať. Či už medzi kolegami, alebo smerom von z firmy prostredníctvom rôznych charitatívnych akcií. Spájanie našich zamestnancov, budovanie firemnej kultúry a firemného ducha je pre nás dôležité aj prostredníctvom eventov, podujatí a charitatívnych zbierok. Cieľom GlobalLogic Slovakia totiž je, aby sa všetci zamestnanci cítili byť vítaní a spokojní, len tak môžu odvádzať dobrú prácu, ktorá ich baví. Okrem toho máme nespočetné množstvo rôznorodých online aj offline spoločenských podujatí a akcií, takže sa nikdy nebudete cítiť osamote, zhodujú sa.  

Vzdelávanie, relokácia či dovolenka navyše 

Pri výbere zamestnania často prevládajú aj benefity, ktorými si firma získa svojho zamestnanca. Nejde len o medové motúzy, ale činy, ktoré je zamestnávateľ ochotný podstúpiť pre to, aby sa jeho zamestnanci vo firme cítili čo najlepšie. „Benefitov, ktoré spoločnosť poskytuje, je samozrejme viac. Medzi tie obľúbenejšie určite patria dovolenkové dni navyše, finančný bonus pre každého zamestnanca či príspevok na mobilný telefón. Momentálne fungujeme v hybridnom režime, čo znamená, že vychádzame v ústrety kolegom, ktorí chcú pracovať z domu, respektíve kolegom, ktorí uprednostňujú sociálny kontakt a situácia im neumožňuje pracovať z domu. V našich troch pobočkách máme na to prispôsobené aj kancelárie, keďže doba je, aká je. Určitým benefitom sú aj naše kancelárie, ktoré sú vybavené profesionálnou technikou. Naši zamestnanci majú možnosť počas pracovnej doby oddýchnuť si v obľúbenom relax roome,“ dodáva Mikuláš. 

GlobalLogic Slovakia
Meeting room Žilina- GlobalLogic Slovakia

S benefitmi ide ruka v ruke aj vzdelávanie, ktoré motivuje zamestnancov nestagnovať, byť stále lepšími vo svojom odbore a posúva ich vpred za svojimi snami. Ako ozrejmil Mikuláš: GlobalLogic poskytuje priestor a čas aj na vzdelávanie, ktoré prebieha vo viacerých formách. Nezastavila nás ani pandémia a všetky aktivity sa dejú v online forme. Stačí si len vybrať. Rád by som spomenul predovšetkým vzdelávacie platformy Udemy a Percipio. Udemy je samostatná platforma, kde majú naši zamestnanci prístup ku cca 6-tisíc kurzom. Portál Percipio poskytuje 50-tisíc školení, kurzov, audionahrávok a pod. Okrem toho má naša spoločnosť interných školiteľov a trénerov, ktorí radi odovzdajú svoje vedomosti z praxe a náhľad do technológií  kolegom nielen na juniorských pozíciách. Neustále hľadáme aj záujemcov o funkcie týchto školiteľov a trénerov, ktorých nikdy nie je dosť.“ 

Medzi obľúbené benefity patrí aj relokácia. Spoločnosť GlobalLogic ponúka možnosť okúsiť, aké je to pracovať na ich pobočkách v Spojených štátoch amerických či vo Švédsku. 

GlobalLogic Slovakia

GlobalLogic, líder v oblasti digitálneho inžinierstva a súčasť a Hitachi Group Company, pomáha zákazníkom na celom svete navrhovať a prinášať inovatívne produkty, platformy a najnovšie digitálne vymoženosti. Na Slovensku má GlobalLogic centrálu v Košiciach a pôsobí aj v Banskej Bystrici a v Žiline.

komentár: 1

  • […] Bezplatná aplikácia a technologické možnosti, ktoré má takmer každý z nás k dispozícii, nám všetkým otvárajú dvere v boji s odpadkami. „Aplikáciu EcoHike sme v GlobalLogic vyvinuli pre všetkých, ktorým nie je životné prostredie ľahostajné. Tento nástroj umožňuje veľmi jednoducho označiť miesto na mape, kde sa nachádza neporiadok, alebo kde sa upratovanie bude konať,“ hovorí Tibor Radačovský, Director Software Engineering v GlobalLogic Slovakia. […]