EAST MAG
UX pivo #9

UX pivo #9 ovládne kreativita

Posledné UX pivo v tomto roku sa uskutoční už túto stredu. Venované bude kreativite v dizajne. 

Pozvanie prijal dlhoročný UX / UI dizajnér z košickej UX komunity Daniel Čisárik, ktorý v dizajnérskom tíme GlobalLogic Slovakia pracuje zhruba 5 rokov. Ako tvrdí, kreativita je neodmysliteľnou súčasťou UX: “Podľa psychologických výskumov kreativita priamo súvisí s vnímaním súvislostí aj tam, kde by sme ich na prvý pohľad nečakali. Kreativita je teda založená na určitom spôsobe myslenia a vnímania, ktoré pomáha riešiť problémy nielen správne, ale zároveň akýmsi inovatívnym prístupom, ktorý pred nami nikoho nenapadol. Tak môžeme priniesť hodnotu pre používateľa a aj pre biznisovú stánku.

REKLAMA

Témou deviateho UX piva bude “Tajomstvo kreatívnych inovácií”. Vo svojej prednáške nám Daniel porozpráva, ako prebudiť kreativitu aj u ľudí, ktorí si myslia, že ju nemajú: “Kreativita sa stále vníma ako nejaká záhadná schopnosť, ktorú má pár vyvolených. Pravda je však taká, že sa to dá naučiť.”

Daniel má bohaté skúsenosti s rozvíjaním kreativity u druhých ľudí, nakoľko pomáha školiť stredoškolákov na Škole umeleckého priemyslu v Košiciach a pracuje aj ako lektor vo vzdelávacích inštitúciách: “Do vzdelávacích programov a vzdelávaní prichádzajú ľudia zo všetkých možných odvetví a zameraní. Rôznej úrovne styku s dizajnom a kreativitou. Ale postupne, ako objavujú jednotlivé prístupy k budovaniu inovácií a dizajnu, odhalia, že byť kreatívny nie je nič zložité ani záhadné.”

Viac sa o rozvíjaní kreatívneho myslenia, ale aj komunikácií dozviete 8. decembra 2021 o 18:00. 

Event je už tradične zadarmo, potrebná je však registrácia.

Viac informácií na Facebook Evente.

Organizátori podujatia:
UX / Košice
Košice IT Valley
Slovenská User Experience Asociácia

Autorka článku: Ľubica Reváková

lubica revakova
  • vyštudovala masmediálne štúdiá na UPJŠ v Košiciach
  • na Škole umeleckého priemyslu v Košiciach pôsobí ako učiteľka mediálnych štúdií a vedúca odboru dizajn digitálnych aplikácií
  • spoluzakladateľka košickej UX komunity a  členkou SUXA

Pridajte komentár