EAST MAG

Virtuálne stretnutie slovenskej VMUG. Komunita pre komunitu

V utorok 23. novembra sa uskutoční online stretnutie slovenskej časti VMware User Group. VMware User Group (VMUG) je nezávislá, prozákaznícky orientovaná, globálne pôsobiaca organizácia, ktorej cieľom je spájať ľudí používajúcich produkty spoločnosti VMware a jej partnerov a podporovať svojich členov v zdieľaní vedomostí pomocou organizovania školení a stretnutí.

Globálna organizácia VMUG má viac ako 150 000 členov po celom svete, zoskupených vo vyše 200 menších organizáciách. Svoje zastúpenie má aj Slovensko, ktorého skupina má aktuálne viac ako 120 členov. Združuje prevažne špecialistov pracujúcich na infraštuktúrnych pozíciách v malých lokálnych firmách, ale aj vo veľkých nadnárodných IT spoločnostiach. 

REKLAMA

Aj slovenská VMUG sa snaží riadiť heslom: „Komunita pre komunitu“ – používatelia týchto technológií zdieľajú informácie s ostatnými používateľmi. Organizátori preto vyberajú témy a prednášajúcich tak, aby priestor na pódiu dostali nielen zástupcovia výrobcov samotných riešení, ale aj partneri a zákazníci, ktorí často povedia najviac zo svojich pozitívnych či negatívnych skúseností. Inak to nebude ani tentoraz.

Vojtech Morávek nás prevedie svetom VMware TanzuAdela Bobovská predstaví zálohovacie riešenie pre Kubernetes – Kasten. O čom bude hovoriť Boris Mittelmann, to ostáva zahalené rúškom tajomstva, ale snáď to bude niečo o zálohovaní, Ladislav Bačo nám priblíži, čo robiť pri napadnutí ransomwareom (s pomocou VMware Carbon Black) a Karel Novák predstaví, čo je nové vo VMware NSX-T. 

VMUG meeting online

Prednášajúci

Vojtech Morávek je produktovým šéfom jednej z najuspešnejších českých spoločností poskytujúcich cloudové služby. Má niekoľkoročné skúsenosti s VMware technológiami, ale aj talent vysvetliť výhody Kubernetes aj tým špecialistom, ktorí Kuburnetes nepovažujú za technológiu budúcnosti. 

Adela Bobovská je podľa viacerých zdrojov jedna z najskúsenejších a najviac technicky zdatných Veeam architektov na Slovensku. 

Boris Mittelmann je ako systémový inžinier v spoločnosti Veeam Software vždy pripravený pomôcť spoločnostiam s ich zálohovacou stratégiou. Spolu s Karlom Novákom je veľkým podporovateľom slovenskej VMware User Group.

Ladislav Bačo je vedúcim výskumu v spoločnosti IstroSec. Je bývalým analytikom vládnej jednotky CSIRT, bezpečnostným konzultantom, malware analytikom a bývalým šéfom výskumu a vývoja v bezpečnostnej firme LIFARS. Svojimi dlhoročnými praktickými skúsenosťami v oblasti informačnej bezpečnosti sa radí medzi špičku vo svojom odbore. 

Karel Novák je ikona českého a slovenského VMware a Veeam sveta. Je bývalým školiteľom VMware a Veeam technógií. Jeho školeniami prešlo množstvo slovenských a českých odborníkov, je lídrom českej Veeam User Group, bývalým lídrom českej VMUG a v neposlednom rade špecialistom s mnohými certifikáciami a komunitnými oceneniami. 

Registrovať sa na stretnutie môžete na adrese https://bit.ly/skvmug-2021.

Martin Lučanský

co-leader Slovak VMware User Group
ICT consultant @ Unique People, s.r.o.
VMware vExpert, Veeam Vanguard, blogger

Pridajte komentár