EAST MAG

Trendy jesenné topánky, ktoré pritiahnu všetky pohľady

Chladné a sychravé počasie sa pomaly blíži a s ním aj jeseň. Nižšie teploty a dážď budú na každodennom poriadku, a preto je potrebné správne sa na ne pripraviť. Okrem oblečenia a vrstvenia netreba zabúdať ani na kvalitnú a dobrú obuv. Aké trendy prevládajú tento rok?

Štýlové dámske čižmy

Dámske čižmy sú alfou a omegou celej jesene. Skvelo doplnia akýkoľvek outfit, nehľadiac na to, či máte sukňu, šaty alebo nohavice. Vyzerajú elegantne a môžete ich nosiť do práce, školy či len tak, na prechádzku mestom.

Výhodou vysokých čižiem je to, že držia nohy v teple. A to nielen chodidlá, ale tiež lýtka, kolená a niekedy aj časť stehien.

Z farieb sa zamerajte hlavne na hnedú, karamelovú a béžovú. Samozrejme, klasika vo forme čiernej je tiež dobrou voľbou. Ľahko sa kombinuje, vyzerá dobre a je nadčasová. Moderná bude aj o niekoľko sezón.

Dámske členkové čižmy

Okrem klasických vysokých čižiem, ktoré znosíte na jeseň a zimu, by vám nemali chýbať ani nízke čižmy. Tie sú charakteristické tým, že siahajú maximálne po členky a dajú sa ladiť s nohavicami aj sukňou.

Pri členkových čižmách sa držte rovnakých pravidiel ako pri tých klasických. Vyberajte skôr bledšie farby. Ak nie ste milovníkom béžovej či hnedej, nebojte sa bielej. Tá je posledné roky na výslní a bude s nami ešte niekoľko sezón.

Ak premýšľate nad opätkami, rozhodnutie je čisto na vás. Keď plánujete v čižmách chodiť veľké vzdialenosti, je dobré vziať si prevedenia bez nich, alebo s nižším a hrubším typom. Na druhej strane, ak sa presúvate cez mesto v aute, vyberte si aj vyššie kúsky. Krásne vám predĺžia nohy.

Trendy poltopánky na platforme

Poltopánky sú jednoduchým typom obuvi. Vyzerajú štýlovo na každej nohe, nájdete ich v mnohých prevedeniach a doplnia formálny i neformálny outfit. Na rozdiel od dámskych kotníkových čižiem, sú trochu nižšie, a preto je dobré obliecť si k nim dlhšie nohavice, ktoré zakryjú členky. Vyhnete sa tak prechladnutiu.

Skvelo vyzerajú čierne poltopánky, no vyskúšajte aj bielu v kombinácii s hrubou tmavou podrážkou. Prípadne siahnite po úplne inom odtieni. Je to na vás.

Najnovšie trendy ale diktujú jasne. Poltopánky by mali mať vyššiu platformu. Tá nohu mierne zväčší a spraví pekný kontrast.

Klasika vo forme tenisiek

Okrem všetkých jesenných topánok musíme spomenúť aj tenisky. Tie sú vhodné hlavne do športových outfitov. Znosíte ich na začiatku jesene, keď ešte nemrzne. Ak si však zaobstaráte zateplené modely, na nohe ich môžete mať aj počas zimy.

Vyskúšajte nové trendy

Udržať krok s novými trendmi je niekedy náročnejšie ako sa na prvý pohľad zdá. Ak sú však jednotlivé novinky nadčasové, nosiť ich môžete nielen túto sezónu, ale aj tú ďalšiu. Zaobstarajte si kvalitné poltopánky či dámske čižmy. Zaujmite, pritiahnite pozornosť a vytvorte ten najlepší outfit.

Pridajte komentár