EAST MAG
Práca v kancelárii

Syntax v Košiciach za dva roky takmer zdvojnásobil svoju veľkosť a atakuje hranicu 100 zamestnancov

Písal sa február 2019, keď kanadská spoločnosť Syntax ohlásila akvizíciu nemeckej IT firmy Freudenberg IT (FIT) a jej partnerskej pobočky sídliacej v Košiciach. Ako to už býva, prvé informácie o akvizícii sa u zamestnancov stretli s určitými obavami. Syntax však od začiatku tlmočil veľmi jasný investičný zámer v Európe. Jeho slová sa potvrdzujú, keďže po viac ako dvoch rokoch jeho pôsobenia v metropole východu košická pobočka atakuje hranicu 100 zamestnancov, z pôvodných 53 v čase akvizície. Svoj zámer expandovať potvrdil nedávnou kúpou ďalších dvoch IT spoločností špecializujúcich sa na riešenia v oblasti SAP-u. Španielskej LinkeIT a kanadskej Illumiti.

Štyri kľúčové domény v Košiciach

 Košická pobočka Syntaxu sa špecializuje na poskytovanie služieb v štyroch IT doménach – SAP, Microsoft, Public Cloud a Security.

Milan Števkov, Managing Director Syntax Systems Slovakia
Milan Števkov, Managing Director Syntax Systems Slovakia.

V rámci technológie SAP poskytujú zamestnanci tohto oddelenia klientom komplexný servis. Zastrešujú SAP Consulting a SAP Basis migračné, implementačné a konsolidačné projekty a poskytujú podporu SAP systémov na všetkých úrovniach. V ich portfóliu nájdete takmer všetky moduly tohoto najväčšieho a najkomplexnejšieho ERP riešenia, pričom klienti sú prevažne z regiónov Európy a Severnej Ameriky.

„Za Syntax ma veľmi teší fakt, že akvizíciami s Linke IT a Illumiti sa nám otvárajú dvere a možnosti rastu jednak v oblasti SAP on AWS, ako aj špecifických SAP konzultantských kompetencií. Popri iných najmä SAP S-4 HANA či SAP SuccessFactors. V košickom Syntaxe sa tešíme pomerne početnému tímu Senior SAP Basis administrátorov, rovnako aj rastúcemu tímu Senior SAP konzultantov so zameraním na rôzne moduly,“ uviedol k akvizíciam a rastu košickej pobočky Milan Števkov, Managing Director Syntax Systems Slovakia.  

SAP oddelenie rastie a hľadá posily

V týchto týždňoch hľadá košická pobočka do tímu viacero SAP konzultantov pre všetky najbežnejšie používané SAP moduly.

Syntax má globálne viac ako 130 zákazníkov v tejto oblasti a jednoducho potrebuje posily.

Jarmila Martonová, Tímlíder SAP (AMS) oddelenia vysvetľuje: „Budúcemu kolegovi ponúkame rodinnú a priateľskú atmosféru. Hľadáme kolegov alebo kolegyne, ktorí tzv. „sadne“ do tímu, ako aj celkovo do Syntax prostredia. Vychádzam z toho, že ak strávime v práci tretinu svojho produktívneho života, mali by sme sa tam cítiť dobre. Práca je náročná, keďže fungujeme na externom trhu s množstvom externých zákazníkov a ich rôznymi požiadavkami, potrebami aj nedostatkami. Naši konzultanti spolupracujú aj s predajcami už na tendroch až do ukončenia tranzície a prevzatia zákazníckeho systému do našej starostlivosti. Je tu teda priestor na odborný rast a rozšírenie záberu. Okrem adekvátneho odmeňovania a množstva štandardných aj nadštandardných benefitov má každý kolega možnosť sa vzdelávať a certifikovať vo svojej odbornosti. Prípadne si rozšíriť svoje know-how o nové témy. Moja osobná filozofia je, že medzi zamestnávateľom a zamestnancom musí byť win-win vzťah. To znamená rovnováha medzi tým, čo človek firme ponúka a čo od nej získava. Len vtedy je predpoklad dlhodobej úspešnej spolupráce a vzájomnej spokojnosti“.

Jarmila Martonová, Tímlíder SAP (AMS) oddelenia
Jarmila Martonová, Tímlíder SAP (AMS) oddelenia Syntax Systems Slovakia.

Nemusíš byť superman alebo superwoman

Okrem toho, že kandidáti musia mať skúsenosti požadované na tieto pozície, musia byť samostatní a zodpovední. Veľmi dôležitý je tzv. ľudský faktor, keďže spoločnosť je známa tým, že kladie veľký dôraz na medziľudské vzťahy na pracovisku.

K náboru nových ľudí do ich tímu sa vyjadril aj Viktor Fáber, SAP konzultant.

„Radi prijmeme medzi seba každého, kto bude ochotný svojou troškou prispieť k nášmu tímovému duchu. Snažíme sa na pracovisku o uvoľnenú atmosféru, ktorá kompenzuje aj občasný stres, ktorý práca SAP konzultanta prináša. Neberieme sa navzájom príliš vážne, ale v kritických situáciách držíme vždy pri sebe a pomáhame si navzájom.

V našom tíme radi uvítame každého, kto nie je skúpy na know-how a zároveň nerezignoval na učenie sa nových vecí, keďže najmä v rámci supportných úloh je spektrum požiadaviek mimoriadne pestré.

A môj osobný message – ak toto čítaš a si SAP konzultant, ktorý uvažuje nad zmenou, tak za kávu s nami v kuchynke nič nedáš. Ja osobne na firme oceňujem najmä veľmi priateľské vedenie (či už od Miňa alebo Jarky) a vysokú úroveň work-life balance, ktorej môže konkurovať máloktorá firma na Slovensku, ktorá by Ti zároveň ponúkla plnohodnotnú konzultantskú prácu v tvojom SAP module.“

Ak chcete, aby vašimi novými kolegami boli Miňo, Jarmila, Viktor a ďalší z tímu SAP, príďte na stretnutie do Košíc, kde vám určite ponúknu výbornú kávu. Ak preferujete online stretko, stačí sa ozvať e-mailom na careers.slovakia@syntax.com alebo zavolať na +421 905 370 025. 

Viac informácií o pozíciách pre tím SAP nájdete na https://www.zazisyntax.sk/syntax-otvorene-pozicie/.

Pridajte komentár