EAST MAG
lincoln s usmevom

História s úsmevom – čo dokáže Photoshop

O tom, že dnes je možné pozmeniť fotografie či videá realisticky a uveriteľne, už určite viete. Vďaka takýmto zmenám môžeme dať úplne nový vzhľad umeleckým dielam, ktoré sme už videli miliónkrát. Čo takto vidieť známe tváre s úsmevom?

Vyskúšať takýto malý experiment sa rozhodla výtvarníčka Carlyn Beccia. Pozrela sa na to, ako by vyzerali historické postavy z rôznych období našich dejín, ak by sa usmievali. Využila na to Pohotshop.

REKLAMA

Osobnosti s úsmevom

che guevara
Che Guevara
alzbeta s usmevom
Kráľovná Alžbeta
frida s usmevom
Frida Kahlo
washington s usmevom
George Washington

V roku 1848 vznikol dagerotyp spisovateľa Edgara Allana Poea. Dagerotypia je prvá prakticky používaná komplexná metóda fotografovania. Edgar Allan Poe na fotografii vyzerá melancholicky. Nik mu nenavrhol, aby sa usmial. Jeho dagerotyp je dodnes známy ako Ultima Thule, ide o najikonickejší portrét tohto spisovateľa.

poe s úsmevom
E. A. Poe

Carlyn Beccia k svojmu experimentu píše aj o tom, že v minulosti sa ľudia na portrétoch nesmiali. V 19. storočí sa totiž na fotografiách smiali len deti, alkoholici a blázni. Keďže urobiť si portrét bolo v minulosti omnoho náročnejšie a nákladnejšie ako dnes, každý si dal záležať na tom, aby na svojom portréte vyzeral čo najváženejšie.

Čo hovoríte na túto zmenu? Aj portréty, ktoré ste už videli predtým, vyzerajú zrazu s úsmevom úplne inak. Páčia sa vám viac vynovené veselšie verzie, alebo tie pôvodné?

www.martinus.sk

Možno aj na základe tohto článku sa nabudúce pri fotení usmejete 🙂 Človek s úsmevom predsa len vyzerá príjemnejšie, priateľskejšie a zanecháte v ľuďoch okolo seba pozitívny dojem. Prečítajte si ďalšie lifestylové články.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár