EAST MAG
it valley v kocke

IT Valley v kocke #4

Čo priniesol apríl v IT sektore na východe Slovenska? Prinášame vám súhrn aktivít, ktorým sa venuje Košice IT Valley.

Deň otvorených dverí na KASV

Košická akadémia softvérového vývoja (KASV) predstavuje jedinečné spojenie IT firiem a klastra Košice IT Valley s cieľom riešiť problém nedostatku vhodnej pracovnej sily v IT sfére. KASV ponúka trojročné pomaturitné štúdium, ktoré prináša riešenie od zamestnávateľov. Partnermi akadémie sú Deutsche Telekom IT Solutions, Visma Labs, Fpt Slovakia a GlobalLogic Slovakia. V týchto spoločnostiach prebieha aj rotačná stáž v 2. polovici štúdia. Záujemcovia o štúdium sa mohli na Dni otvorených dverí 9. apríla 2021 dozvedieť viac o firmách a o tom, ako KASV funguje. DOD navštívilo celkom 105 online návštevníkov a potenciálnych študentov.

REKLAMA

Prihlášky na Košickú akadémiu softvérového vývoja je možné podať do 31. mája 2021. Viac informácií o tomto projekte sa dozviete na www.kosickaakademia.sk

Deň žien v IT

Štvrtý štvrtok v štvrtom mesiaci (tento rok to pripadlo na 22. apríla 2021) sa celosvetovo oslavuje Medzinárodný deň žien v IT. Pri tejto príležitosti Košice IT Valley v spolupráci s Lean In Slovakia pripravili networkingový event Aplauz ženám v IT. Bol poďakovaním pre ženy, ktoré pracujú v IT a zároveň mohol mnohým váhajúcim dievčatám či ženám ukázať, že v IT nájdu svoje miesto. Vystúpili počas neho spíkerky z rôznych spoločností, vrcholom bol vstup Evy Jaščurovej, Data Scientist, Featurespace, Cambridge. Eventu sa zúčastnilo 101 účastníčok.

CEO Breakfast

28. apríla 2021 sa konali CEO raňajky. Ide o formát s 2-mesačnou periodicitou, ktorého sa zúčastňuje vedenie spoločností. Raňajky sa nesú v dohodnutej téme, na ktorú je pozvaný aj hosť, s ktorým je vedená diskusia. Nosnými témami eventu v apríli boli Mindset, Kultúra, Stratégia a Agilita, hosťom bol Dieter Bernold z Viedne.

Kyberbezpečnosť na východnom Slovensku

V rámci projektu CYBER Interreg Europe sme 14. apríla 2021 zorganizovali workshop pre našich medzinárodných partnerov. Cieľom tohto stretnutia bolo priblížiť kľúčových hráčov východného Slovenska, ktorí sa venujú téme kyberbezpečnosti. Na evente sa predstavili Róbert Kollár z Lynx-u, Terézia Mezešová – CSIRT UPJŠ aj Diana Kačalová a Lukáš Zmuda zo SOŠ Ostrovského.

Dávame do pozornosti článok na svojej webovej stránke Významné IT riešenia z Košíc.

Košice IT Valley

Klaster Košice IT Valley zohráva dôležitú úlohu vo vývoji IT odvetvia v košickom regióne. Združenie bolo založené v roku 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, štátnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa združenie pretransformovalo na klaster. V roku 2015 bol klaster certifikovaný na “Cluster Management Excellence Label GOLD” ako prvý v strednej Európe a je jedným z troch certifikovaných klastrov v oblasti informačných a komunikačných technológií. V súčasnosti má 83 členov.

Pridajte komentár