EAST MAG
matus draganovsky

Moje TOP aplikácie #23 Matúš Draganovský

Aké aplikácie využíva Learning Designer Matúš Draganovský? Po oslovení do rubriky Moje TOP aplikáce, do ktorej oslovujeme osobnosti z rôznych sfér o tipy na apky, sme sa s Matúšom dohodli, že svoj výber pojme aj ako odporúčania na aplikácie, ktoré vedia pomôcť firemnému vzdelávaniu a rozvoju zamestnancov. Veríme, že pomôžu aj vám.

Canva

Moja grafická záchrana ? Užívateľsky veľmi príjemná appka. Používam ju vždy, keď chcem vytvoriť zaujímavú infografiku, unikátny post na sociálne siete, oživiť prezentáciu pre klienta či dať dokopy pútavý vizuál bez grafika. Všetky preddefinované formáty sa dajú ľahko editovať. Samozrejme, vyžaduje si to dávku kreativity, digitálnych zručností a praxe. Odporúčam využiť aj PC verziu.

REKLAMA

Google Jamboard

… alias Online Whiteboard. Áno, je pravdou, že je to možno menší brat aplikácií ako Miro či MURAL, no vždy, verte, poslúži. Je možné zvoliť pozadie, nahrať obrázok či „lepiť“ farebné papieriky ako na klasickom flipcharte.

Používam ho počas workshopov či konzultácií na zachytenie a zvizualizovanie kľúčových výstupov účastníkov. Myslím, že by mal byť azda v každom Starter-Packu online porád a meetingov.

Mentimeter

Skvelý nástroj na podporu interaktivity a vedenia diskusií (nielen) v online prostredí. Poznáte to: Niekedy položíte otázku na porade do pléna a chcete, aby sa tá druhá strana rozrozprávala. Lenže odpoveď akosi neprichádza… Túto výzvu mi napomáha riešiť práve dávka anonymity a bezpečie od hodnotenia ostatnými v tejto aplikácii. Vytvorím si slidy s rôznymi typmi otázok, hlasovaniami či zbieraním názorov od publika a už len zazdieľam kód prezentácie. Prichádzajúce dáta od respondentov sa dajú výborne odmoderovať a diskusia je na svete!

Loom: Screen Recording & Video

Video obsah je na vzostupe a táto aplikácia je toho dôkazom. Cez Loom nahrávam v poslednej dobe čoraz častejšie video-pozvánky ešte pred firemným vzdelávaním či stretnutím so skupinou účastníkov. Umožňuje mi zdieľať moju obrazovku, tzv. screen sharing, takže druhá strana vidí, čo aktuálne pozerám a o čom jej vo videu rozprávam.

Ak vás baví networking či si vaša práca vyžaduje nadväzovanie business kontaktov, určite skúste (namiesto „studeného“ telefonátu) cez Loom zaslať video-pozvánku na pracovné stretnutie. Ja napríklad zdieľam LinkedIn profil toho, koho kontaktujem a link len vložím do mailu.

Dropbox

Asi aktuálne moja TOP aplikácia v rámci zdieľania všetkého podstatného s inými členmi SUVko tímu. Dokumenty nemusíme hľadať vo svojich zariadeniach, máme ich na tomto úložisku. Oceňujem na nej rýchlu možnosť exportovať dokumenty na rôzne iné platformy či offline prístup. Hviezdičkou si pre ľahšie vyhľadávanie vždy označím tie dokumenty, s ktorými aktuálne pracujem najviac.

Blinkist

Ak nemám akurát dostatok času na prečítanie celej knihy, dobre spracované rešerše a „výcucy“ z kníh vždy pomôžu. Viem si prejsť efektívne jednotlivé kapitoly a vybrať to najpodstatnejšie. Samozrejme, štandardné a vedomé čítanie celej knihy to nenahradí, avšak tento „book-summarizing“ slúži ako dobrý zdroj nápadov a inšpirácie.

LinkedIn

S touto aplikáciou asi nie som veľmi originálny, no LinkedIn je môj pracovný nástroj. Či už ako nástroj pre sledovanie trendov v rámci pracovného trhu, zdieľanie know-how či social selling. Kedysi bol u mňa Facebook najpoužívanejšia platforma, to je však posledné 2 – 3 roky minulosťou. Mám však v telefóne nastavený timer na 25 minút za deň, aby som to ani s touto sociálnou sieťou nepreháňal.

Wolt/Bolt Food

Tí, čo ma poznajú, vedia, že mám rád dobré jedlo ? Ak mám po náročnom týždni či homemade gastronómia už jednoducho nestačí a chce to zmenu, odmením sa tým, že ochutnám niečo nové a zaujímavé. Zväčša z ázijskej, indickej či mexickej kuchyne. A keď príde kuriér s jedlom, vždy prehodíme pár slov. Párkrát som sa už dozvedel fakt zaujímavé veci. Ale o tom niekedy inokedy… ?


Matúš Draganovský

  • Learning Designer a tréner vo vzdelávacej spoločnosti SUVko Coaching
  • zameriava sa na firemné vzdelávanie a rozvoj soft-skills
  • venuje sa rozvoju ľudského potenciálu a silných stránok stredného a vyššieho manažmentu prostredníctvom dlhodobých vzdelávacích programov
  • facilituje co-create a design thinking workshopy

V rubrike Moje TOP aplikácie tentoraz hostil Matúš Draganovský. Nájdete v nej tipy na apky od ďalších osobností z rôznej sféry, napríklad od Michala Meška z Martinusu, Petry Kotuliakovej z Aj Ty v IT či Šimona Šicka z Pixel Federation.

komentár: 1