EAST MAG
aplikacie

Stiahli ste si ich aj vy? Najsťahovanejšie aplikácie roka 2020

Aj v prípade smartfónov badať zmeny, ktoré so sebou do našich životov priniesla globálna pandémia. Prechod na home office priniesol zvýšenie času, ktorý trávime online – či už pracovne, alebo pri relaxe či socializácii, ktorá je bezpečná. Aké aplikácie patrili medzi tie najsťahovanejšie?

Kraľovali aplikácie na komunikáciu

Asi nie je nič prekvapivé na tom, že medzi najsťahovanejšie aplikácie roka 2020 patrí ZOOM Cloud Meetings, či už v operačnom systéme Android alebo iOs. K online komunikačnému nástroju, ktorý sme počas minulého roka museli začať využívať všetci, sa pridávajú aj ďalšie podobné nástroje – Microsoft Teams, Google Meet či WhatsApp Messenger.

REKLAMA
online komunikacia

Prečítajte si o využívaných komunikačných nástrojoch košických IT firiem.

TikTok aj Reface

V rámci sociálnych sietí smartfónom naďalej kráľuje TikTok, ktorý je podľa rebríčka sťahovania z App Store 2. najsťahovanejššou bezplatnou aplikáciou. Samozrejme, aj v roku 2020 sa sťahovali „tradičnejšie” sociálne siete – Instagram či Facebook.

TikTok sme vyskúšali aj my v redakcii – prečítajte si o našej skúsenosti.

Možno ste aj vy medzi svojimi priateľmi na sociálnych sieťach videli videá či gify z rôznych filmov a seriálov, v ktorých sú hlavnými protagonostami vaši priatelia. Aplikácia Reface: Face swap videos and memes with your photo si získala veľkú obľubu, keďže veľmi jednoducho a síce v obmedzenom množstve, ale zdarma, ponúka zábavku a šancu stať sa aspoň na pár sekúnd ikonickou postavou.

reface

Zo slovenského prostredia stojí za zmienku aj aplikácia Lidl Plus, ktorou reťazec ponúka svojim zákazníkom zľavové kupóny, všetky informácie na jednom mieste aj jednoduchú možnosť zapojiť sa do súťaží v aplikácii.

lidl plus

Z prostredia Applu spomenieme sťahovanie streamovacej služby Disney+, ktorá ponúka content od rôznych štúdií: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars či National Geographic.

Spomenieme ešte výber sťahovaných hier pre smartfóny: Among Us! Call of Duty: Mobile, Minecraft, Crash Bandicoot. V kurze sú aj jednoduchšie hry pre deti: DOP 2: Delete one part či Stretch Guy.

Aké aplikácie ste si stiahli v uplynulom roku vy?

Pridajte komentár