EAST MAG
studenti za pc

ZENIT v programovaní na SPŠE v Prešove

SPŠE v Prešove organizovala dištančnou formou koncom novembra krajské kolo súťaže ZENIT v programovaní v kategóriách Grafik a Webdeveloper. Keďže vyhodnotenie súťažných zadaní bolo náročné, výsledky boli zverejnené až začiatkom decembra. A že to súťažiaci nemali jednoduché, presvedčia vás aj informácie o úlohách v jednotlivých kategóriách.

Súťažiaci v kategórii Grafik riešili zadanie, kde ich úlohou bolo grafické spracovanie projektu DOMOVINKY. Išlo o projekt bytového družstva, prostredníctvom ktorého by informovali svojich nájomcov a vlastníkov bytov v bytových domoch o novinkách týkajúcich sa bývania v bytovkách. Projekt pozostával z troch vzájomne prepojených základných kategórií – praktických úloh, pozostávajúcich z vytvorenia loga a jeho variantov, návrhu elektronického newslettera a vytvorenia grafického návrhu domovskej web stránky projektu.

REKLAMA

V kategórii Webdeveloper mali súťažiaci vytvoriť web pre tanečnú školu „ZENIT Dance Studio.“ Web tvorila hlavná stránka a dve podstránky. V zadaní sa okrem zobrazenia statického obsahu využívalo aj dynamické doťahovanie obsahu z databázy, prepojenie údajov zadaných používateľom do formulára s PHP, generovanie PDF dokumentu a vytvorenie registrácie s jednoduchou správou používateľov.

Nás teší skutočnosť, že študenti si popri náročnej forme štúdia, akou dištančné vzdelávanie je, vždy nájdu čas a pretavujú svoje poznatky do konkrétnych projektov v rámci súťaží.

Celoštátne kolo  sa bude konať 8. – 11. 3. 2020 v Brezne – na Strednej odbornej škole techniky a služieb, do ktorého postupujú len víťazi v jednotlivých kategóriách. Nás, pedagógov, veľmi teší fakt, že našu školu a Prešovský samosprávny kraj budú reprezentovať Daniela Chovancová, víťazka kategórie GRAFIK a Jakub Bednár, ktorý zvíťazil v kategórii WEBDEVELOPER.

Ďakujeme všetkým súťažiacim a víťazom prajeme mnoho úspechov v celoštátnom kole.

Autor článku: Martin Broda

Výsledky krajského kola ZENIT

Kategória Grafik

Poradie Meno a Priezvisko Škola Počet bodov  
1 Daniela Chovancová SPŠE Prešov, Plzenská 1, Prešov 141  
2 Patrik Mosorják SPŠE Prešov, Plzenská 1, Prešov 132  
3 Dominika Z. SOŠ TECHNICKÁ, Poprad Kukučínova 483, Poprad 117  
4 Filip Š. SOŠ TECHNICKÁ, Poprad Kukučínova 483, Poprad 113  
5 Filip Š. SPŠ Bardejov, Komenského 5, Bardejov 109  
6-8 Jana L. Súkromná SOŠ, Poprad Ul. 29. augusta 4812, Poprad 108  
6-8 Tomáš D. SPŠ Bardejov, Komenského 5, Bardejov 108  
6-8 Viktória P. SOŠ TECHNICKÁ, Poprad Kukučínova 483, Poprad 108  
9 Metod Ž. SOŠ TECHNICKÁ, Poprad Kukučínova 483, Poprad 97  

Kategória Webdeveloper

Poradie Meno a Priezvisko Škola Počet bodov
1 Jakub Bednár SPŠE Prešov, Plzenská 1, Prešov 240
2 Marek Horváth SPŠE Prešov, Plzenská 1, Prešov 235
3 Martin Ragan SPŠE Prešov, Plzenská 1, Prešov 230
4 Daniel Milev SPŠE Prešov, Plzenská 1, Prešov 228
5 Jakub H. SOŠ TECHNICKÁ, Poprad Kukučínova 483, Poprad 220
6 Matej Mazúr SPŠE Prešov, Plzenská 1, Prešov 200
7 Daniel D. Gymnázium J.A. Raymana Mudroňova 20, Prešov 190

SPŠE v Prešove sa môže pochváliť aj úspechom svojich žiakov z celoslovenského kola v ekonomike.

SPŠE v Prešove

Vznik Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove podnietil rozvíjajúci sa elektrotechnický priemysel na východnom Slovensku a potreby odborníkov v tejto oblasti pre závod Křižík, ktorý vznikol roku 1947 v Prešove a začal vyrábať jednofázové, neskôr trojfázové elektromery. Škola sa zapísala do histórie 1.9.1952 pod názvom Vyššia priemyselná škola elektrotechnická.
V súčasnosti ponúkame tieto odbory: elektrotechnika, informačné a sieťové technológie, technické a informatické služby v elektrotechnike. Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove patrí k dominantným stredným školám na východnom Slovensku. Podľa hodnotenia INEKO sa v roku 2013 škola umiestnila na prvom mieste v rebríčku hodnotenia v rámci Slovenska a v roku 2014 sa umiestnila na druhom mieste. Môžeme byť hrdí na vyše osem tisíc absolventov, ktorí našli a stále nachádzajú dobre uplatnenie v praxi.

Pridajte komentár