EAST MAG
WUD

Konferencia World Usability Day oslavuje na Slovensku 10 rokov

Už o pár dní si pripomíname Svetový deň použiteľnosti – World Usability Day (WUD). Pri tejto príležitosti sa po celom svete robia rôzne konferencie. Na Slovensku ju už od roku 2010 organizuje Slovenská User Experience Asociácia (SUXA). Napriek koronakríze si ju nadšenci UX budú môcť vychutnať aj tento rok.

WUD 2020 na Slovensku bude výnimočný. Po prvýkrát sa bude odohrávať v online priestore. Ako tvrdí spoluzakladateľ SUXA Michal Blažej, zrušenie tohtoročného WUD neprichádzalo do úvahy:

REKLAMA

World Usability Day sa stal v našej UX komunite tradíciou. Množstvo aktivít sme pre pandémiu museli odložiť. Hoci online priestor nenahradí osobné stretnutia s komunitou, no aspoň takto môžeme podporiť vzdelávanie v tejto oblasti.“

Na World Usability Day vystúpia odborníci zo zahraničia

Konferencia aj tento rok ponúkne rozmanité témy, ktoré sú inšpiratívne a potrebné pre rozvoj Slovenskej UX komunity. Šesť rečníkov poskytne svoje vedomosti a skúsenosti, ktoré získali počas dlhoročnej praxe v oblasti UX.

Tento rok dáme hlas UX odborníkom, ktorí pôsobili alebo dokonca stále pôsobia v zahraničí. Keďže konferencia bude online, nemusia nikam cestovať. Všetci títo rečníci pritom budú mať jednu vec spoločnú – ich cesta sa začala tu, na Slovensku,“ tvrdí dramaturg WUD 2020 Tomáš „Taja“ Brza.

Témy sú vyskladané tak, aby si v nich každý našiel to svoje. Určené sú pre všetkých nadšencov, juniorov ale aj seniorných odborníkov v UX oblasti. Prínosné môžu byť aj pre ľudí z biznisu.

10. ročník World Usability Day na Slovensku nebude len o prednáškach. Napriek online priestoru nebude chýbať networking či expo stánky so vzdelávacími organizáciami.

WUD

Okrem hlavného pódia bude možné sa s ďalšími účastníkmi stretnúť a debatovať na rôzne témy. Účastníci sa nemusia zdržiavať iba pri ‚pódiu‘. Pripravujeme aj networkingovú aktivitu, v ktorej sa náhodne stretnú dvaja záujemcovia a budú mať 3 minúty na to, aby sa v krátkosti spoznali a prípadne si navzájom vymenili kontakty,“ dodáva Brza.

Celá konferencia sa bude odohrávať v nástroji Hopin, či už je to sledovanie prednášok, diskusia s účastníkmi alebo virtuálna návšteva stánkov. Účastníci si nič inštalovať nemusia. Potrebná je však registrácia a dobré internetové pripojenie. Vstup bude aj v online priestore bezplatný.

World Usability Day 2020 začína 12. novembra o 9:00. Hlavným partnerom podujatia je spoločnosť GlobalLogic.

Program:

  • 9:15–10:00 Persóny na steroidoch – Tina Ličková
  • 10:00–10:45 Realita dizajnového vedenia – Jules Skopp
  • 11:00–11:45 Zrak ako spektrum – Jozef Šimo
  • 12:15–13:00 Práca naplno na diaľku – Kristína Hergottová
  • 13:00–13:45 Design proces v čase pandémie – Martin Jancík
  • 14:00–14:45 10 miliardový redesign – Michal Šimkovič

SUXA

Slovenská User Experience Asociácia (SUXA) už 13 rokov podporuje, vzdeláva a spája ľudí, ktorí skúmajú, navrhujú a vyhodnocujú User Experience produktov a služieb. Šíri povedomie o User Experience a diskutuje o tom, prečo je dôležité vytvárať jednoduché, použiteľné a funkčné produkty a služby. Vzdeláva profesionálov, tvorí vzdelávacie programy a prináša nové témy, ktoré pomáhajú organizáciám sa viac sústrediť na potreby ich zákazníkov. Spolupracuje s inštitúciami a organizáciami pri štandardizácií práce UX špecialistov v súkromnej sfére a verejnej správe. Prepája akademickú oblasť s biznisom a tvorí pôdu pre lepšie budúce vzdelávanie v oblasti dizajnu orientovaného na zákazníka.

Pridajte komentár