EAST MAG
apple watch 6

Apple Watch Series 6 sú tu

V utorok 15. septembra 2020 spoločnosť Apple predstavila najnovšiu verziu smart hodiniek – Apple Watch Series 6.

Dizajnovo sa podobajú na modely 4 a 5, prichádzajú však s novými funkciami a výrazným navýšením výkonu aj vďaka procesoru S6. V hodinkách nude operačný systém watchOS 7. Nové inteligentné hodinky budú dostupné v troch farebných prevedeniach (zlaté, modré a červené). Remienok Solo Loop je zo silikónu v 7 farbách a 9 veľkostiach zápästia.

REKLAMA

Okysličenie krvi aj umývanie rúk

Najväčšou novinkou je jednoznačne funkcia merania okysličenia krvi. Podľa Apple budú vedieť novučičké smart hodinky zmerať okysličenie krvi za približne 15 sekúnd pomocou infračerveného a červeného svetla. Za účelom tohto merania sa Apple spája aj so zdravotníckymi inštitúciami. Do pléna sa dostáva otázka, či hodinky budú vedieť určiť nákazu COVID-19.

Hodinky disponujú novými senzormi, ktoré prinesú natívnejšie monitorovanie spánku oproti minulým modelom. Rozšírená bude aj ponuka trackovania športov.

Novinkou je aj funkcia pripomienky umývania rúk, ktorou Apple reaguje na stále aktuálnu celosvetovú pandémiu.

Oproti starším modelom Apple Watch Series 6 sľubujú aj nabitie za 90 minút, pričom batéria vám vydrží dlhšie.

Rodičov určite poteší Family Setup. Vďaka tejto funkcii budú môcť nastaviť smart hodinky pre deti bez toho, aby mali iPhone a korigovať osoby, s ktorými sú v kontakte, či dokonca nastaviť čas, počas ktorého budú hodinky v útlne a deti nebudú rušiť, napríklad počas štúdia.

Cena nových Apple Watch Series 6 má byť 399 dolárov, čo je rovnaká suma ako pri ako Apple Watch Series 5. Na Slovensku sa cena hodiniekpohybuje okolo 450 eur. K dispozícii na nákup sú od oficiálneho uvedenia na trh.

Pridajte komentár