EAST MAG
lego

Zoo ponúka repliky zvierat vyrobené z viac ako 3 miliónov LEGO kociek

Po mesiacoch sociálneho dištancu a zákazov chodenia kamkoľvek mala zoologická záhrada v americkom San Antonio ťažké obdobie. Obyvatelia mesta odmietali zo strachu pred ochorením vírusom COVID-19 chodiť kamkoľvek a, samozrejme, aj do tunajšej zoo. Pozreli by ste si výstavu zvierat vytvorených z LEGO kociek?

Vedenie zoologickej záhrady sa k tomuto problému totiž postavilo veľmi kreatívne a do priestorov svojej záhrady prilákali návštevníkov na netradičnú výstavu. V areáli umiestnili sochy zvierat a hmyzu. Nie však obyčajné sochy z hliny či z dreva, na aké sme zvyknutí. Sochy zvierat a hmyzu v životnej veľkosti sú vytvorené z LEGO kociek

REKLAMA

Wild connections

Výstavu s názvom Wild connections vytvoril slávny newyorský umelec Sean Kenney. Na výstave nájdete vyše 30 LEGO skulptúr, vytvorených z viac ako 3 miliónov kúskov tejto legendárnej stavebnice. Každá socha je jedinečná a vyžadovala si kopec trpezlivosti a času.

Tak napríklad sochy mláďat pandy umelec vytváral 405 hodín a na ich výrobu použil vyše 50-tisíc kociek, zatiaľ čo vyskladanie sochy orla bielohlavého trvalo 184 hodín a bolo použitých cez 42-tisíc LEGO kociek. Umelec teda počas karantény nezaháľal a kreatívne sa vyžil. Následne tieto sochy zapožičal Zoo v sanfranciskom San Antoniu. Najlepšie na celej výstave je, že si ju návštevníci môžu pozrieť bez toho, aby opustili svoje auto. 

View this post on Instagram

I forgot this one! #natureconnects #lego #wildconnections

A post shared by Maria L (@marialisa4100) on

Vedeli ste, že existuje až 915 miliónov kombinácií 6 kociek LEGO rovnakej farby?

Stavebnice Lego patria medzi obľúbené hračky nielen všetkých detí, ale i dospelých po celom svete. Dokážu prebudiť tvorivosť, pomáhajú cibriť myslenie, logiku, motoriku a v konečnom dôsledku môžu byť nápomocné budúcim staviteľom, architektom, grafikom, ale aj umelcom. V posledných rokoch sú zaujímavé najmä pre zberateľov rôzne limitované edície, ktoré LEGO svojim fanúšikom ponúka. Napríklad prednedávnom spoločnosť predstavila svoje zostaviteľné plagáty legendárnych Beatles, Star Wars ságy či obrazov Andyho Warhola. A čo ste si naposledy postavili z tejto legendárnej stavebnice vy?

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár