EAST MAG
daniel giebel ivan korcok

Minister Ivan Korčok ocenil Daniela Giebela

Košice navštívil v priebehu 18. a 19. júna 2020 minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Súčasťou pracovnej cesty na východe boli stretnutia s predstaviteľmi mesta Košice, návšteva leteckej akadémie aj výstava v Kunsthalle. Záver jeho dvojdňovej návštevy patril stretnutiu s predstaviteľmi 2. najväčšieho zamestnávateľa na východe Slovenska.

Ministra s jeho tímom privítali pred Cassovarom a po rokovaní sa presunuli na prehliadku priestorov frmy. Navštívili tím Kaspera Kornelista, ktorý zabezpečuje nepretržitý monitoring 24/7.

REKLAMA

Ukázali mi, ako to celé funguje. T-Systems Slovakia robí sofistikové služby pre 700 klientov po celom svete. Človek vidí obrazovky, za ktorými sedia múdri ľudia a od toho, ako oni dokážu riešiť problémy a podmienky, závisia mnohé veľké koncerny vo svete. To sa deje priamo odtiaľto. Spoločnosť je v Košiciach strategickým zamestnávateľom a zároveň je mimoriadne významná z pohľadu celej republiky. Chcem vyzdvihnúť vysokú pridanú hodnotu týchto pracovných miest a mňa ako člena vlády zaujíma, aká je perspektíva tohto úspešného podniku na Slovensku. Zároveň je úplne jasné, že to, čo musíme zlepšiť, je vzdelávanie v celej štruktúre, keďže aj táto oblasť závisí od toho, akých ľudí ponúkneme na pracovnom trhu,” priblížil návštevu Ivan Korčok.

Prvé ministrove ocenenie

V rámci svojej návštevy minister zahraničných vecí odovzdal ocenenie Danielovi Giebelovi, ktorý doposiaľ pôsobil ako generálny riaditeľ T-Systems Slovakia. Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR mu udelil za jeho osobnú angažovanosť pri rozvoji inovácií a znalostnej ekonomiky na Slovensku.

Daniel Giebel zohral kľúčovú úlohu v rozvoji firmy, ktorá sa dnes dostala na špičku. Tím sa internacionalizuje a v celej spoločnosti je vidieť jeho veľmi jasný rukopis. Ako minister zahraničných vecí som sa ho rozhodol symbolicky oceniť a  poďakovať sa mu za jeho prácu,” vysvetlil Ivan Korčok, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Ide o prvú medailu, ktorú v ministerskej funkcii udelil.

Ocenenie D. Giebelovi odovzdal, dalo by sa povedať, v poslednej chvíli, vzhľadom na to, že po 5 rokoch bývalý CEO z Košíc odchádza. V rámci koncernu Deutsche Telekom sa presúva na pozíciu do Holanska, odkiaľ bude zodpovedať za jedného z najväčšsích klientov koncernu.

Dobrá správa

Cítim sa skutočne poctený týmto ocenením. Veľmi mi záleží na hospodárskom rozvoji regiónu nielen kvôli nášmu podnikaniu v tejto oblasti, ale aj preto, že vidím významný potenciál u ľudí vo východoslovenskom regióne poskytovať služby globálnym klientom. Je to dobrá správa pre svet, ktorý oceňuje kvalitu prichádzajúcu zo Slovenska nielen v automobilovom priemysle, ale aj v oblasti IT, a je to zároveň aj dobrá správa pre biznis v tomto prostredí,” vyjadril sa ocenený Daniel Giebel.

Bývalý generálny riaditeľ firmy patrí medzi najväčších fanúšikov Košíc. Svoj pozitívny vzťah k mestu a možnostiam života priblížil aj ministrovi Ivanovi Korčokovi. Priznal, že po odchode ostanú Košice jemu aj jeho rodine v srdciach. Zároveň vyjadril ľútosť nad tým, že sa mu nepodarilo naučiť sa lepšie po slovensky.  

Danielove ocenenie je symbolickým zavŕšením jeho 5-ročnej práce a rovnako aj ocenením celej spoločnosti, ktorá pod jeho vedením zaznamenala viacero úspechov a upevnila svoje postavenie v Deutsche Telekom. Rovnako ho táto cena radí medzi kľúčové osobnosti hospodárskeho života a je poďakovaním sa za jeho prácu s pozitívnym vplyvom na región,” vyjadril sa Juraj Girman, viceprezident Telekom IT. 

Ocenenia spoločnosti T-Systems Slovakia v čase pôsobenia Daniela Giebela: 

  • IT Produkt roka 2019, 3. miesto: Sám v múzeu 
  • ocenenie Via Bona 2018 v kategóriách Sociálne inovácie, Cena verejnosti 
  • Lektor roka 2018: Najlepší firemný rozvojový program
  • Najzamestnávateľ 2018 v kategórii IT a telekomunikácie
  • Najzamestnávateľ 2016 v kategórii IT a telekomunikácie
  • Najlepšia firma roku v IT službách v strednej a východnej Európe 2016

Edita Fabian Hilgartová

komentár: 1