EAST MAG
moje top aplikacie

Moje TOP aplikácie #18 Peter Leško

Peter Leško sa dlhodobo venuje UX dizajnu – patrí medzi spoluzakladateľov UX komunity v Košiciach a popri práci v GlobalLogic sa venuje aj vzdelávaniu vysokoškolákov a študentov ŠUP-ky. Aké aplikácie patria medzi jeho najpoužívanejšie?

Pri navrhovaní musím mať veci pokope

Mojím hlavným pracovným nástrojom na dizajnovanie je Figma. Je to skvelý tool, v ktorom mám celý projekt pohromade. Zvlášť pri ňom oceňujem kolaboráciu v rámci tímu, ktorá je na nezaplatenie. Keď potrebujem upraviť obrázky alebo vytvoriť animáciu, či spracovať video, využívam nástroje od Adobe, napr. Illustrator, After Effects, Photoshop.

REKLAMA

Na poznámky, zápisky a pripomienky – či už doma, v práci, alebo na služobnej ceste – používam Evernote. Prezentácie primárne vytváram v Keynote, online cez Google Drive, alebo aj vo Figme.

Ako pracovný komunikačný nástroj sa mi najviac zatiaľ osvedčil Gmail a taktiež Slack, ktorý je jednoduchý, intuitívny a hlavne mám väčšinu projektových vecí pokope.

Je potrebné si nájsť denne aspoň pár minút na vlastné vzdelávanie. Na čítanie odborných článkov o UX používam Medium. Pri hľadaní kreatívnych inšpirácií siaham po appkách Pinterest, Dribbble a Behance

Počas karantény

Keďže som momentálne na home office, okrem svojho vzdelávania sa snažím učiť aj s mojimi deťmi. Bez EduPage to jednoducho nejde. Vďaka nemu môžem ako rodič priamo komunikovať s učiteľmi a sledovať preberané učivo.

Počas karantény je dôležité vyvetrať si hlavu a na to mi slúži appka Duolingo, ktorá sa stala v týchto dňoch mojim každodenným priateľom. 

Do Tatier

Keď si idem zabehať, alebo sa bicyklovať, tak používam Endomondo a následne Relive na vytvorenie videí.

Do našich veľhôr by som sa nevybral bez appky Zaži Tatry. Táto skvelá aplikácia mi poskytuje veľmi dobre spracované 3D pohľady a mapy. Napr. si zapnem aktuálnu polohu, prepnem kameru do svojho pohľadu a v 3D pohľade vidím, aké kopce, či štíty sú okolo mňa a mnoho iných “cool” vecičiek.

Mám rád srandičky a na takúto zábavu s kolegami alebo mojimi deťmi, mi slúži Boomerang, Snapchat, alebo JibJab.


Peter Leško

  • spoluzakladateľ UX komunity v Košiciach
  • člen SUXA (Slovenskej user experience asociácie)
  • pracuje v dizajn tíme GlobalLogic
  • UX sa venuje približne 8 rokov

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár