EAST MAG
výzvy na sociálnych sieťach

Výzvy na sociálnych sieťach spájajú ľudí. Podľahli ste niektorej?

Silu sociálnych sietí pozná každý ich užívateľ. Je úplne jedno, či preferujete starý dobrý Facebook, na ktorom aj tak vždy všetko skončí, sledujete svojich obľúbencov prostredníctvom Instagramu alebo vám učaroval jednoduchý, no vtipný TikTok. Obsah na sociálnych sieťach nás do veľkej miery ovplyvňuje a formuje. Výborným príkladom sú výzvy, teda challenges, ktoré v posledných dňoch určite zaplavili aj váš feed. 

Pre opatrenia súvisiace s pandémiou ostala väčšina ľudí doma. Mnohí trávia čas na sociálnych sieťach – kvôli informáciám, ako odreagovanie či zabíjanie nudy. Každopádne, tento karanténny čas bol plodný aj na zaujímavé výzvy, ktoré ste mohli plniť z pohodlia domova.

REKLAMA

#quarantinepillowchallenge

Počas karantény sme nemuseli každé ráno stáť pred šatníkom a premýšľať, čo si dáme dnes na seba. Niektorým ženám však táto aktivita asi začala chýbať. Internetom, konkrétne sociálnou sieťou Instagram, sa začali šíriť fotografie žien, ktoré majú z vankúša efektne urobené šaty pripnuté opaskom. Kreativite sa medze nekladú, preto bolo zaujímavé sledovať tento hashtag a všímať si, ako sa ženy z rôznych kútov sveta postavili k tejto výzve. 

#20touchchallenge 

Základom tejto výzvy je mať doma tenisovú raketu a toaletný papier (ktorý bol na začiatku karantény skutočne nedostatkovým tovarom 🙂 ) a schopnosť (alebo skôr trpezlivosť) odrážať toaletný papier na hrane tenisovej rakety. Takto to znie celkom jednoducho, no 20-krát odraziť toaleťák sa vo výzve podarilo len málokomu. Prieborníkom sa stal španielsky futbalista Gerard Piqué, ktorý to zvládol s prstom v nose.

#stayathomedance na TikToku

Počas karanténnych dní sa vývojári sociálnej siete TikTok museli tešiť. Práve v tomto období sa do appky pridalo množstvo nových používateľov. TikTok funguje na princípe pridávania krátkych videí so zvukom, rôznymi filtrami, smajlíkmi či inými efektami. Videá sú rôzne – od vtipných, cez talentové a spevácke až po športové. Každý si teda nájde to, čo má rád a čo ho baví.

Vráťme sa však späť ku karanténnej výzve. TikTok je majstrom v rôznych zaujímavých, ale aj nezmyselných challenges, do ktorých sa zapojí množstvo užívateľov. Jednou z nich je aj karanténny taneček, ktorým nepohrdol ani známy herec Jack Black. 

Výzvy, na ktoré nikdy nezabudneme

#icebucketchallenge 

Táto ľadová výzva, zdá sa, ako prvá pohltila celý svet. Niet človeka, ktorý by si nepamätal známe osobnosti i svojich kamošov, ktorý na seba nechali vyliať nádobu plnú ľadovej vody. 

Výzva mala za úlohu informovať a dostať do povedomia amyotrofickú laterálnu sklerózu. Mnohých motivovala prispieť na výskum tejto choroby, ktorá postihuje mozog, dýchanie a prehĺtanie, až kým človek s touto chorobou zostane na vozíku úplne odkázaný na starostlivosť iných. Počas tejto výzvy sa vyzbierali milióny dolárov. 

#InMyFeelingsChallenge

Niektoré výzvy sú zmysluplné, niektoré menej. Keď spevák Drake vyšiel v roku 2018 na svetlo sveta s piesňou In my feelings, doslova pobláznil svet. Nie však jeho zásluhou. Komik The Shiggy Show pridal na svoj Instagram vtipné video plné tanečných pohybov na túto pieseň. S množstvom followerov a s hashtagom #inmyfeelingschallenge začal toto šialenstvo.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár