EAST MAG
projekt

TOP online nástroje, ktoré pomôžu rozbehnúť každý projekt

V počiatkoch realizácie každého projektu stojí pred nami výzva, ako za minimálne náklady maximalizovať efekt. Online priestor ponúka množstvo skvelých a efektívnych nástrojov, ktoré pomôžu s rozbehnutím akéhokoľvek projektu. Ak potrebujete na svojom projekte začať pracovať od úplných základov aj vy, pomôžu vám aj nasledujúce online nástroje pre projekt.

Ako vybrať názov?

Najväčšou výzvou samotného projektu je zväčša jeho názov. Hlavne, aby bol zapamätateľný, mal výpovednú hodnotu a pekne znel. Ak si skutočne lámete hlavu už niekoľko týždňov a nápad neprichádza, vyskúšajte namelix. Zadajte kľúčové frázy, zvoľte si požadovanú dĺžku a generujte. Nezabudnite si však potom overiť či daný názov existuje v obchodnom registri, prípadne, či je voľná slovenská alebo zahraničná doména. Tento nástroj totiž negarantuje, že navrhované meno bude voľné.

REKLAMA

Potrebujem logo, čo teraz?

Ideálna situácia je dať si logo nadizajnovať v profesionálnom štúdiu alebo u samotného dizajnéra. Ak však v začiatkoch nemáte vyčlenený kapitál, zaobídete sa s voľne dostupnými zdrojmi, ktorým však bude chýbať profesionalita, akú by ste dostali v komplexnom balíku od externého profíka.

Týchto nástrojov je ozaj veľké množstvo, výborným príkladom je hatchful. Dôležité pri všetkých týchto aplikáciách je sledovať aj podmienky použitia, ktoré nájdete na každej stránke.

Grafika? Ako na ňu?

Máte projekt, názov aj identitu. Radi by ste ho však predstavili aj v online priestore. Aby ste dodali sociálnym sieťam potrebnú profesionalitu aj pekný dizajn, odporúčame využiť voľne dostupnú aplikáciu Canva. Použiť ju môžete rovnako na počítači aj vo svojom mobile. Jednoducho tak vytvoríte skvelé dizajny na sociálne siete, printové formáty – plagáty, letáky, brožúrky, prezentácie a mnoho ďalšieho.

Základné pravidlá

Načo si však dať skutočne záležať je dodržiavanie pravidiel. Používajte voľne dostupné zdroje, free fotobanky aj online nástroje pre projekt, ktoré vám poskytnú bezplatnú licenciu na používanie ich materiálov. Vyhnete sa tak mnohým komplikáciám týkajúcich sa autorských práv.

komentár: 1