EAST MAG
facebook

Novinka od Facebooku: Pripravuje farebné pozadia profilov

Vývojárka na Twitteri odhalila plánovanú novinku Facebooku, ktorou má by zmena farebnosti pozadia profilu. Pôvodne sa mala farba profilu adaptovať profilovej fotografii, novinka sa za menej ako 2 týždne zmenila a farba pozadia vychádza z titulnej fotografie.

O možnej novinke informovala čínska vývojarka Jane Manchun Wong po prvýkrát na Twitteri 20. apríla. Zverejnila screenshot, ktorý zobrazuje 4 farebne odlišné profily. Farba pozadia vychádza z profilovej fotografie, z jej prevažujúcej farby. Už 2. mája Jane Manchun Wong zverejnila nový príspevok. Screenshot ukazuje nové farebné pozadia profilu, ktoré sa adaptujú titulnej fotografii.

REKLAMA

Farebné pozadie profilu na Facebooku je však stále v pracovnej verzii a pracuje sa na ňom tak, aby bolo vizuálne atraktívne aj užívateľsky praktické.

Predošlé zmeny

Novinka, ktorá zarezonovala v poslednom období, boli nové emotikony na Facebooku (ako reakcia) a v Messengeri (možnosť odoslania emotikonu), ktoré majú vyjadrovať solidaritu a spolupatričnosť v súčasnom období pandémie. Táto novinka už je dostupná aj na Slovensku.

facebook novinka

Ďalšia plánovaná zmena Facebooku je redizajn desktopovej verzii sociálnej siete, ktorý si môžete vyskúšať. Stačí zájsť do možností napravo v hornej modrej lište (šípka smerom nadol, kde je aj Log out) a jednoducho switchnúť na nový Facebook. Má byť prehľadnejší a s modrým pozadím.

Okrem dizajnových zmien sa spoločnosť Facebook aktívne zapája aj do celospoločenských tém – príkladom je napríklad boj s fake news, ktorý začal aj na Slovensku.

Edita Fabian Hilgartová

komentáre 2