EAST MAG

Cvičiť doma je možné – dôkazom sú aj títo ľudia

Povinná karanténa nám ponúka možnosť spomaliť naše životné tempo a uvoľniť sa. Popri práci nás v domácom prostredí skôr láka zvaliť sa na gauč alebo do postele a sledovať seriály či filmy. Popritom si ujedať zo zásob… No raz sa všetci dostaneme z domovov von a, veríme, život sa vráti do normálu. Preto by sme mali v izolácii prekonať prvotnú nechuť a lenivosť a cvičiť doma.

Cvičenia predsa prospieva celému organizmu a našej imunite. Aby sa vám na zdravý životný štýl nabehlo trošku ľahšie, pripravili sme výber videí a aplikácií, ktoré ponúkajú cvičenia.

REKLAMA

Rovnako vás inšpirujeme aj profilmi zo sociálnych sietí, pri ktorých si poviete, že cvičiť doma sa ozaj dá…

Kde hľadať cvičenia?

Na situáciu zareagovala napríklad aj spoločnosť Adidas, ktorá má pod svojou správou aplikáciu Runtastic (tá sa dnes už volá adidas). Aj pre začiatočníkov ponúka 10-minútové cvičenie pre celé telo.

Ak si chcete pomôcť aplikáciou, skúste You are your own gym. Ide o apku, ktorá vznikla na základe knihy Marka Laurena a ponúka viac ako 200 cvičení na chudnutie.

Množstvo videí na cvičenie a ďalšie tipy, ako byť fit, nájdete aj na stránke Fitshaker.sk. Medzi inštruktorov tejto stránky patrí napríklad aj Zora Czoborová alebo Martin Šmahel.

Cvičenie na doma ponúka aj Zuzana z Cvičte so Zuzanou. Sympatická Slovenka pridáva tipy na cvičenia na YouTube aj Instagram, má navyše aj cvičenia pre rodičov s deťmi.

Kde hľadať inšpiráciu?

Pri sledovaní Charlee Atkins si poviete, že už sa nemáte na čo vyhovárať. Charlee je v rámci cvičenia minimalistka, preto sú jej cviky vhodné pre všetkých v akýchkoľvek domácich podmienkach.

Ebenezer Samuel je fitness riaditeľom Men´s Health magazínu aj trénerom. Na svojom profile pravidelne zverejňuje nové tréningy, ktoré s troškou kreativity zvládnete aj doma. Určite nájdete niečo, čo môžete zdvíhať namiesto závažia 😉

View this post on Instagram

You can move and keep progressing your fitness no matter what. If you’re stuck in the house, this is the perfect time to hone your fundamentals. That’s why @lizplosser and me are taking you through pushup drills in the latest #lizandebworkout. They’ll get you to your first pushup or help you build to bigger pushup skills. Moves below, details in audio….we shot these at the gym last week before the shut downs: ************************************* 1) bottom-position holds: 3 10-second holds. 3 sets 2) two-position negative pushup: 8-10 reps. 2-3 sets 3) bar row to bar pushup: 10 bar rows, then 10 pushups. 2-3 sets 4) pushup to shoulder tap hold: 8-10 reps per side. 2-3 sets *********************************** There’s always a way to train your body. Stay focused and keep finding ways to move. #fitness #training #pushups #homeworkout #mhandwhworkout #ebandswole #hanginthere

A post shared by Ebenezer Samuel (@ebenezersamuel23) on

Alexia Clark sa v súčasnosti tiež preorientovala na domáce cvičenie, napríklad aj s pomocou kuchynských pomôcok. Je cvičenia sú zamerané na posilnenie celého tela. K svojim cvičeniam pridáva aj do popisu na Instagrame počet opakovaní.

Pre tých, čo doma disponujú kettlebellom, odporúčame profil kettlebellexcercises, ktorý má Marcus Martinez. Cvičeniu so železnou guľou a rúčkou dáva nový rozmer najmä tým, že prináša množstvo variácií cvikov.

View this post on Instagram

Give this workout a go or save it for later! • Three ways to intensify your kettlebell workout: 1. Add isometric holds – a half kneeling press with added iso holds will make the lightest bell feel like like the devil (which is apparently very heavy) 2. Combine movements – the anatomy of the bell lends itself to very easy transitions. A clean to front squat will add in a level of coordination and timing on top of a necessary increase in tension 3. Slow down the tempo – adding in slow (and sometimes excessively slow) negatives will increase the intensity of any movement. Explosive deadlifts with triple extension combined with a slower negative adds a level of intensity and complexity to an otherwise simple movement • The workout: 1. Half kneeling press with 1-3 second pause at 3 parts (just out of rack, almost at lock out and at lockout) – 3-5 reps per side – 4 sets with 60 seconds per side 2. Alternating Clean to squat – 6×30 seconds of work with 60 second rest 3. Explosive deadlift with 3-5 second negative – 5×15-20 reps – 60 seconds rest -add in some mobility and decompression for a well rounded session!

A post shared by Marcus Martinez (@kettlebellexercises) on

Máte svojho vlastného motivátora, vďaka ktorému cvičíte? Dajte nám tip.

Edita Fabian Hilgartová

komentáre 3