EAST MAG

Moje TOP aplikácie #16 Iveta Tonhauserová

Pomáha ženám rozvíjať sa v technických oblastiach v spoločnosti, ktorú spoluzaložila a zároveń je aj softvérovou vývojárkou. Aké aplikácie využíva Iveta Tonhauserová?

Ako polovica populácie, aj ja trávim veľa času na sociálnych sieťach a okrem tradičného Facebooku a Instagramu, som až príliš aktívny používateľ sietí Reddit a Quora. Všetky štyri appky považujem za extra vydarené, žiaľ, o to ťažšie je s nimi prestať :-).

REKLAMA

Čo sa týka komunikačných appiek, tak tam naopak patrím medzi ťažký podpriemer, keďže používam súkromne len Messenger a pracovne Slack. Taktiež nie som vôbec maniak na time manažment aplikácie a až sa hanbím priznať, že na všetko si vystačím s predinštalovanými Notes a Clock (áno, na budík i na pripomienky).

Hudba, knihy, cestovanie

Milujem knihy, veľa na ne míňam a pretože času je málo, veľmi si vyberám. Appku Goodreads s knižnými hodnoteniami mám preto otvorenú niekoľkokrát denne a podľa možností sa snažím aj sem-tam prispievať. 

Ak nečítam, tak minimálne niečo počúvam, či už hudbu, alebo podcasty, a v tomto asi neprekvapím, ak poviem, že jednoznačným favoritom je pre mňa určite Spotify.

Na rýchlu úpravu fotiek a ich retuš používam pomerne málo známu appku Airbrush, ktorá však aj vo svojej free verzii dokáže prakticky všetko.

Čo sa týka cestovania, tak bez SkyScanner by som sa zaobišla len ťažko. Mojou obľúbenou funkciou je automatické vyhľadávanie najvýhodnejších kombinácií letov v konkrétnom mesiaci a ešte lepšie spontánne vyhľadávanie letov s nastavením cieľa „hocikde”. 

V zdravom tele

Ak je to len trochu možné, snažím sa aj aktívne hýbať a ako každý amatérsky športovec, aj ja viem, že čo nie je na Strave, tak neexistuje, preto si starostlivo zaznamenávam každý lajkovania hodný výkon :-). Samotná appka je veľmi slušná najmä kvôli sociálnemu aspektu, žiaľ, jej iWatch verzia je presným opakom, preto na samotné meranie, obdivovanie detailných výsledkov a ich následný export využívam skvelú HealthFit, do ktorej naozaj odporúčam symbolicky zainvestovať.

Pre amatérskych astronómov

Veľkou srdcovkou je pre mňa aplikácia Star Walk, ktorá je v Pro verzii povinnou výbavou každého amatérskeho astronóma. Okrem detailného real time stavu aktuálnej oblohy z každého uhla vám ponúkne i množstvo súvisiacich informácií a zaujímavostí. Proste dokonalosť.

Appku Yousician som objavila nedávno ako alternatívu pre hudobných samoukov a vďaka jej gamifikačnom prístupu k výučbe a cvičeniam robím konečne počuteľné pokroky. Nie je zadarmo, ale rozhodne stojí za to.

Najdôležitejšia aplikácia

Poslednou a asi najdôležitejšou appkou, ktorú by som chcela odporučiť úplne každému, je Prvá pomoc pre všetkých. Nájdete v nej presné návody, ako krok za krokom postupovať v prípade akejkoľvek núdze. Aplikácia je veľmi prehľadná, jedným kliknutím si viete privolať pomoc a dokonca vám vie zvukovo asistovať napríklad pri stláčaní hrudníka či umelom dýchaní.

Dúfam, že ju nikdy potrebovať nebudem, ale ak áno, je skvelé vedieť, že sa nemusím spoliehať len na svoju pamäť.


Iveta Tonhauserová

  • Softvérová inžinierka v spoločnosti GoHealth
  • Technická riaditeľka a spoluzakladateľka akadémie Selfactory
  • Google Women Techmakers Ambassador

Viac aplikácií nájdete v rubrike Moje TOP aplikácie.

Pridajte komentár