EAST MAG
powerbank

Antik spustil ďalšiu zaujímavú službu. Požičať si môžete powerbanku

Po zdieľaných bicykloch a mopedoch spustil telekomunikačný operátor z Košíc ďalšiu zaujímavú službu. Sharovať tak môžete powerbanky. 

Slovenský operátor Antik Telecom spustil službu Verejná batéria, ktorá funguje cez web VerejnaBateria.sk alebo mobilnú aplikáciu Antik SmartWay prostredníctvom operačného systému Android aj iOS. Môžete si tak vypožičať powerbanku, ktorá dodá šťavu vášmu smartfónu.  

REKLAMA

Služba pozostáva zo špeciálnych boxov, ktoré obsahujú tieto dobíjače energie. Klient si môže powerbanku s kapacitou 5000 mAh požičať, vziať so sebou a neskôr vrátiť do ktoréhokoľvek boxu. Po vrátení sa zariadenie v boxe znova nabije. 

Voľné powerbanky nájdete na mape cez mobilnú aplikáciu. Momentálne sa v Košiciach nachádza až 17 boxov a do konca mesiaca ich má ešte pribudnúť. Každá powerbanka má integrovaný vlastný kábel s tromi konektormi, prostredníctvom ktorých môžete pripojiť celé spektrum malej elektroniky. 

powerbank

Čo za to?

Určite vás napadlo, čo to bude stáť. Powerbanku si môžete požičať na 24 hodín a zaplatíte za ňu 50 centov až po vrátení zariadenia do boxu. Má to však jeden háčik: Podmienkou pre využívanie tejto služby je zaplatenie 10-eurového depozitu. Ak ste vášnivým používateľom bikesharingu, uhradiť ho už nemusíte. Túto výhodu majú aj zákazníkovia spoločnosti Antik. 

Telekomunikačná spoločnosť chce s týmito boxami expandovať aj do iných miest. Nachystaných už má celkovo tisíc nabíjacích boxov.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár