EAST MAG
comap

Vedeli by ste si predstaviť život bez elektriny?

Z ničoho nič vypadne elektrina. Najprv si myslíte, že sa to týka iba vašej ulice, ale potom zistíte, že nejde v rámci celého mesta či dokonca kraja. Zachovať v takomto prípade chod nemocníc alebo životne dôležitých inštitúcií nie je také jednoduché.

Rozsiahle výpadky elektriny označované slovom blackout predstavujú pre modernú spoločnosť, ktorej hladký chod je do značnej miery závislý od dodávok elektrickej energie, veľký problém. Vznikajú predovšetkým v dôsledku mimoriadnej situácie na elektrizačnej prenosovej sústave a môžu postihnúť aj územie viacerých štátov.

REKLAMA

Smart embedded zariadenia

Keďže výpadkom elektrického prúdu nie je možné zabrániť, od elektriny silne závislé inštitúcie (napr. nemocnice, továrne, banky) sú zvyčajne chránené záložnými generátormi elektrického prúdu. Tieto generátory sú riadené smart embedded zariadeniami, ktoré sú schopné behom chvíle zaznamenať výpadok prúdu, naštartovať generátor a obnoviť dodávku.

Zaujíma vás, ako zabezpečiť dodávku elektrickej energie pomocou smart embedded zariadení a ako prebieha ich vývoj?

Košická pobočka medzinárodnej spoločnosti ComAp, ktorá patrí k celosvetovým lídrom v danej oblasti, pre záujemcov organizuje poldennú konferenciu s názvom Blackout – hrozba alebo výzva?, ktorá sa uskutoční v utorok 26. novembra 2019 od 15:30 do 20:00 v Univerzitnom vedeckom parku Technicom v Košiciach.

Problematika výpadku a opätovnej dodávky elektriny je súčasťou veľmi zaujímavého sveta, ktorý prináša mnoho možností, ako sa tvorivo vysporiadať s radom výziev, námetov a nápadov. Preto sme sa rozhodli zorganizovať túto konferenciu, na ktorej vystúpia odborníci v danej oblasti a predstavia riešenia, ktorými sa vo firme zaoberáme. Súčasťou bude aj praktická ukážka simulácie výpadku a výroby elektrickej energie. Veríme, že to ľudí zaujme a budú odchádzať s množstvom nových informácií,“ priblížil podujatie Ladislav Nyulászi, Team Leader v spoločnosti ComAp Slovakia.

Program konferencie je k dispozícii tu, registrovať sa je možné na tomto odkaze. Vstup je voľný.

tlačová správa

Pridajte komentár