EAST MAG
lapkinn

Moje TOP aplikácie #12 Lapkinn

Smartfóny patria medzi základné pracovné nástroje influencerov a blogerov, keďže prostredníctvom nich komunikujú so svojimi followermi. Poznajú však aj iné aplikácie okrem sociálnych sietí? Odpoveď sme zisťovali od Lindy Babušík Adamčíkovej, ktorú môžete poznať aj pod blogerským pseudonymom Lapkinn.

Musím sa priznať, že ja som taký trochu maniak na aplikácie. Sledujem, aké nové aplikácie pribudli, sťahujem ich, testujem. Potom musím pravidelne triediť, čo mám v mobile a naozaj využívam. 

REKLAMA

Platenie mobilom

Asi najhlavnejšou aplikáciou, ktorú používam denne a naozaj mi uľahčuje život, je od mojej banky – George. Mám prehľad o všetkých transakciách, všetko mám poruke, nepotrebujem SMS notifikácie. Veľkým pozitívom je, že ňou viem platiť cez smartfón, preto už nepoužívam kartu a platím prikladaním telefónu.

Potom využívam klasický Kalendár, do ktorého si s manželom zdieľame termíny, stretnutia a udalosti, vďaka čomu máme prehľad o programe toho druhého. Plus mi doň zapisujú aj kolegovia pracovné porady, čiže v ňom mám všetko. Vyhovuje mi pri ňom aj funkcia pripomenutia.

Využívam Waze, čo je podľa mňa najprínosnejšia navigačná aplikácia. Je inteligentná, flexibilná a vie vyhodnotiť najkratšiu a najrýchlejšiu cestu na presun aj vymotanie sa zo zápchy.

Smart domácnosť

Doma využívame s manželom niekoľko aplikácií súvisiacich so smart domácnosťou, napr. Xiaomi Home – púšťame cez ňu vysávač vždy, keď odídeme z domu. Vďaka ďalším smart appkám sme si v lete ochladili byt pred príchodom domov a vieme si načasovať aj ukončenie prania a sušenia tak, aby som už len prádlo vybrala, keď prídem domov.

Výborným pomocníkom je aplikácia Stocard, v ktorej mám uložené všetky vernostné karty. Nemusím ich tak už nosiť so sebou a nestáva sa mi, že ich zabudnem doma.

Keďže očakávame malé Babušiatko, mám už v mobile aj tehotenské aplikácie od výmyslu sveta. Zo všetkých je pre mňa najosožnejšia aplikácia Nutrimimi, ktorá informuje o týždni tehotenstva, vývoji dieťaťa aj o tom, aké vitamíny či látky by som mala doplniť práve v danom období.

Instagram

Klasikou sú u mňa sociálne siete, najviac z nich využívam Instagram. Na úpravu fotografií uprednostňujem Lightroom, najmä mobilnú verziu, kde mám nastavené svoje presety. Stačí mi tak vložiť fotku, použiť preset, doupraviť podľa svetelných podmienok a postnúť.

Veľkým pozitívom Instagramu sú podľa môjho názoru jej ďalšie špeciálne aplikácie – napr. Boomerang, Hyperlapse, Layout… V súvislosti s Instagramom využívam Preview, kde sa dá naplánovať instagramový feed, to ako vyzerá a meniť ho podľa aktuálnej predstavy a potreby. Ďalej používam Instaspacer na písanie instagramového postu. Oproti Instagramu, ktorý niekedy neberie medzery a oddeľovanie textu, funguje Instaspacer ako textový editor, do ktorého ak niečo odenterujem, tak to ostane zachované aj pri formátovaní priamo do Instagramu. Táto apka je pre mňa super, pretože tento problém s členením textu som riešila dlhšiu dobu.


Linda Babušík Adamčíková / Lapkinn

  • je hovorkyňou Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach
  • bloguje od roku 2013
  • je Blogerkou roka 2015 v oblasti móda

Toto bola blogerka Lapkinn a jej aplikácie. Prečitajte si tipy od ďalších respondentov v našej rubrike Moje TOP aplikácie.

Pridajte komentár