EAST MAG

6 tipov na eko aplikácie pre každodenný život

V dnešnej dobe sa začíname viac zaujímať o životné prostredie a aj celá spoločnosť podniká dôležité kroky pre jeho záchranu. Vraj „Buď zmenou vo svete, ktorú chceš vidieť.“ Ako to však urobiť?  

V tomto článku vám ukážeme zopár aplikácií, vďaka ktorým môžete pomôcť aj vy.

REKLAMA

Doprava

Give O2 je aplikácia, ktorá umožňuje užívateľom ľahko sledovať ich uhlíkovú stopu vyprodukovanú počas každodenných ciest autom, bicyklom alebo verejnou dopravou. Funguje na princípe internetového pripojenia a GPS, pričom však nedochádza ani k veľkej spotrebe batérie. Aplikácia je zdarma dostupná pre Android aj iOS.

Carma Carpooling tiež pomôže zredukovať uhlíkovú stopu. Vo vašom okolí jednoducho nájde ľudí, ktorí cestujú na rovnaké miesto ako vy. Počas  cesty vyzdvihnete cestujúceho, ktorý vám buď prispeje na náklady, alebo vás pri najbližšej ceste vyzdvihne on.

Nakupovanie

Na dnešnom trhu je niekedy zložité sa v produktoch orientovať. Čo ak by existovala aplikácia, ktorá by jednoduchým naskenovaním čiarového kódu informovala o environmentálnej stope produktov? Máme dobrú správu – Goodguide je na to ako stvorená. A navyše je zadarmo  pre iOS i Android.

Módny priemysel je jedným z najväčších prispievateľov uhlíkových emisií. Aplikácia Good on you umožňuje sledovať hodnotenie značiek a nájsť tak tie najekologickejšie a najetickejšie. Dostupná pre Android a iOS.

Zábava

Ekológia môže byť aj zábavná, o čom vás presvedčí Eco Action Toppers. Pozostáva z kartičiek s rôznymi ekologickými krokmi, z ktorých si hráči vyberú  10 kartičiek. Hra nakoniec vyhodnotí celkové skóre tímu, ktoré predstavuje celkový vplyv jednotlivých krokov na životné prostredie. Dostupná len pre iOS.

Pre systémy Android aplikácia Gro Memo, ktorá vzbudzuje ekologické vedomie u detí. Táto nenáročná hra zobrazuje zvieratká v znečistenom prostredí, pričom úlohou hráča je toto prostredie vyčistiť kúsok po kúsku. Takýmto spôsobom sa malí zvedavci nielen naučia, ale aj zabavia.

Toto bolo pár tipov na aplikácie, vďaka ktorým môžete prispieť k šetreniu životného prostredia aj pomocou mobilného telefónu. Používate iné? Napíšte nám do komentára! 

Gabriela Sielniková

Som študentkou Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, mojím odborom je marketingová komunikácia. Venujem sa písaniu, copywritingu a PR.

komentár: 1