EAST MAG

Začnite nedeľu v Košiciach aktívne – viete, kam treba prísť?

Športovať sa dá aj v meste a počas leta. Dôkazom sú Športové nedele, ktoré sa konajú pravidelne každé 2 týždne v Mestskom parku.

Za športovými nedeľnými aktivitami stojí Tomáš Gáll, zakladateľ komunity Active Life: „S projektom som začal, pretože takýto typ podujatia – aktívne zrelaxovanie v príjemnom prostredí – mi v Košiciach absentoval. Zároveň bolo mojím cieľom prinášať ľuďom zmysluplné aktivity mimo televízorov a počítačov v krásnom prostredí.”

REKLAMA

Rôzne cvičenia aj prevencia

Športové nedele sa Košičanom zapáčili natoľko, že pretrvávajú už 6 rokov. Ponúkajú široký výber cvičení – jumping, crossfit, jogu, tabatu, skupinové cvičenia, ale aj pole dance či kickbox. „Okrem toho sa snažíme prepájať naše aktivity aj s prevenciou, preto sú na podujatiach aj rôzne diagnostické merania,” vysvetľuje Gáll. Pre rodiny s deťmi je dostupná aj detská zóna so skákacím hradom, maľovaním na tvár a súťažami.

Možnosť pomôcť

Novinkou Športových nedieľ je ich charitatívny rozmer. „Ten sa nám podaril vďaka partii masérov. Svoje služby poskytujú za ľubovoľný príspevok pre neziskovú organizáciu Svetielko pomoci, ktorá pomáha malým onkologickým pacientom a ich rodinám.”

Počas aktuálneho leta sa zatiaľ uskutočnilo podujatie dvakrát – 7. a 21. júla. Najbližšie aktivity sú naplánované na 4. a 18. augusta. „Každým rokom nám stúpa návštevnosť, čo nás nesmierne teší. Ohlasy na Športové nedele v parku sú veľmi pozitívne. Som nesmierne rád, že sa nám tento projekt darí udržať už pár rokov a že každým rokom napreduje. Všetkých rád uvidím na nadchádzajúcich dvoch športových nedeliach,” pozýva Tomáš Gáll.

Podpora podujatia a ľudí v regióne

Organizácii Active Life so Športovými nedeľami materiálne a finančne pomáha aj spoločnosť T-Systems Slovakia.

Veľmi nás teší, že môžeme byť súčasťou Športových nedieľ, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou leta v Košiciach. Sme radi, že pri podujatiach sa myslí na všetkých širokým výberom športov aj aktivitami pre deti. Radi podporujeme iniciatívy, ktoré ponúkajú širokej verejnosti možnosť stráviť krásne chvíle s najbližšími, napríklad aj športovaním v Mestskom parku. Je to ukážka toho, že nám ako spoločnosti záleží na regióne a jeho ľuďoch. Aj naši kolegovia radi prichádzajú na tieto nedeľné podujatia v obklopení zelene,” dopĺňa Juraj Probala, vedúci marketingu, PR a komunikácie T-Systems Slovakia.

Nezmeškajte

Najbližšia Športová nedeľa nás čaká 4. augusta, bližšie novinky môžete sledovať na Facebookovom evente. So sebou si nemusíte brať nič – organizátori sa postarajú aj o pitný režim v podobe vody, iontového nápoja aj kávy zdarma.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár