EAST MAG

Prvé lietadlo spoločnosti Ryanair odletelo z Letiska Košice

Najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe otvorila nové priame letecké spojenie Londýn Southend – Košice.

Spoločnosť Ryanair minulý rok prepravila vyše 142 miliónov cestujúcich a každých 45 sekúnd vzlietne jej lietadlo do niektorej z 236 destinácií v rámci 37 krajín. Od utorka 2. apríla 2019 začala prevádzkovať nové priame letecké spojenie z Košíc na letisko Londýn Southend ako svoju najnovšiu základňu. Letisko Košice týmto do ponuky odletov z Košíc získalo siedmeho leteckého prepravcu (Austrian Airlines, České Aerolínie, Eurowings, LOT Poľské aerolínie, Ryanair, Turkish Airlines, Wizzair).

REKLAMA

Z Košíc sa do Londýna Southend lieta 3-krát týždenne v utorok, štvrtok a sobotu s lietadlom typu Boeing 737‐800, s kapacitou 189 sedadiel. Letenky na linke, ktorá spája druhé najväčšie mesto Slovenska s letiskom Londýn Southend, sú dostupné na stránkach leteckej spoločnosti v cenách, ktoré začínajú na úrovni 12,99 eur jednosmerne vrátane poplatkov. „Pri príležitosti otvorenia linky si spoločnosť Ryanair pre cestujúcich na mesiace apríl a máj pripravila špeciálne ceny leteniek začínajúce od 12,99 eur s možnosťou zakúpenia do 5. apríla 2019,” vysvetlil Denis Barabas, Sales & Marketing Deputy Manager CEE and Balkans.

Najbližšie lety – štvrtok 4. 4. o 17:45 hod. za 12,99 eur a v sobotu 6. 4. o 10:35 hod. za 12,99 eur.

„Sme radi, že aj my prispievame k rozvoju mesta a regiónu a plne si uvedomuje našu zodpovednosť a dôležité postavenie. Letisko Košice je vnímané z pohľadu obyvateľov východného Slovenska ako brána do celého sveta a z pohľadu turistov predstavujeme vstupnú bránu a prvý kontakt pre návštevníkov, ktorí prichádzajú objavovať krásy východného Slovenska. Veríme, že spustenie novej linky Košice – Londýn Southend je len začiatkom a že najväčšia nízkonákladová spoločnosť Ryanair ohlási v budúcnosti aj ďalšie destinácie dostupné z Košíc. Vďaka neuveriteľne nízkym cenám leteniek a výbornej dostupnosti vlakom priamo z terminálu letiska Londýn Southend do centra Londýna nie je dôvod váhať,” vyjadril sa Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice.

Podľa predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku je nové letecké spojenie dobrou správou pre rozvoj podnikania aj cestovného ruchu v regióne. „Letisko Košice ním opäť zvyšuje leteckú dostupnosť východného Slovenska so svetom, čím pomáha našim snahám o získavanie nových zahraničných investorov a zjednodušuje život podnikateľom, ktorí tu pôsobia. Teší ma, že nová priama linka  je spustená pred začiatkom majstrovstiev sveta v hokeji, keďže sa u nás predstaví reprezentácia Anglicka. Som presvedčený, že fanúšikovia ocenia, ako rýchlo a lacno sa dá dostať na východ Slovenska.”

O využívaní novej leteckej linky obyvateľmi Veľkej Británie hovorí aj primátor mesta Košice Jaroslav Polaček: „Touto cestou ich srdečne pozývame do Košíc, aby si tu oddýchli od nekonečných diskusií ohľadom brexitu a spoznali naše jedinečné mesto s veľkým nádychom histórie a krásnej prírody v jeho okolí.

tlačová správa

komentár: 1