EAST MAG

Moje TOP aplikácie #3 Mária Virčíková

Aké mobilné aplikácie využívajú denne košickí IT-čkári? To je otázka, na ktorú nám v rubrike Moje TOP aplikácie odpovedala Mária Virčíková – spoluzakladateľka firmy Matsuko, kybernetička a technologická inovátorka.

Najčastejšie otváram aplikácie Instagram, Podcasts a Minúta Denníka N. Na komunikáciu okrem bežného Messengera používam aj Telegram a Signal. Pri práci na projektoch mi pomáha Wunderlist, Trello a Slack. Heslá mám uložené v LastPass.

REKLAMA

Keďže sa venujem umelej inteligencii, tak som spísala zopár aplikácií, ktoré využívajú prostriedky AI. Nie sú to len filtre v Snapchate, ktoré vám pridajú psie uši.

Netflix využíva strojové učenie na personalizáciu odporúčania ďalších filmov a seriálov, ale aj na zlepšenie kvality streamovania. Vivino, ktoré už bolo spomenuté v predchádzajúcom dieli, rozpoznáva fotografiu etikety vína a predstaví vám víno, ktoré máte v ruke. Známa aplikácia Shazam rozpoznáva piesne. Avšak vedeli ste, že existuje aplikácia, ktorá sa snaží rozpoznať, prečo bábätko plače? Volá sa Baby Cries Translator, ale v prípade môjho bábätka nefungovala. S aplikáciou GardenFlow, ktorá rozpoznáva rastliny, sme s neterou zažili pekné chvíle v lete, keď si pripravovala herbár ako projekt do školy.

Do budúcna sa chystám vyskúšať aplikáciu, ktorá personalizuje fitness plán Optimize Fitness a aplikáciu, ktorá by mala stopnúť 

prokrastináciu  ImprompDo.

Mária Virčíková


Mária Virčíková

Je kybernetička, technologická inovátorka a spoluzakladateľka firmy Matsuko.

Momentálne sa venuje svojej dcére, umelej inteligencii a vyvíja komunikáciu prostredníctvom 3D hologramov.

Umiestnila sa dvakrát v rebríčku Forbes mladých s najväčším potenciálom „30 pod 30”, v rebríčku top startupistiek a bola študentskou osobnosťou Slovenska. V organizácii Aj Ty v IT spoluzaložila formát Frida Talks Tech – konferenciu žien v TECH.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár