EAST MAG
movie tip Košice AI

Najočakávanejšie seriály roka 2019

Produkcia seriálov patrí v súčasnosti medzi odvetvie, do ktorého prechádzajú aj hollywoodske filmové hviezdy. Príkladom je napríklad Jim Carrey (Kidding) alebo Michael Douglas (The Kominsky Method).

Sledovanie seriálov mimo vysielacieho programu televízií je dostupnejšou a obľúbenejšou voľnočasovou aktivitou aj vďaka streamovacím službám, ktoré si našli svoje miesto aj u Slovákov.

REKLAMA

Viete, aké veľké seriály by ste v roku 2019 nemali zmeškať?

Najočakávanejšou je určite finálová séria Game of Thrones, ktorá ukončí príbeh začatý v roku 2011. Prvá epizóda 8. série je naplánovaná na 14. apríla. Už dnes fanúšikovia čakajú a zdieľajú akýkoľvek teaser, zábery z nakrúcania či zákulisné informácie. Navyše sa bohato plodia fanúšikovské či dokonca vedecké teórie, ako dopadne hra o tróny.

Seriál True Detective je na Slovensku a Česku známy ako Temný prípad. Po dvoch predošlých úspešných sériách (z rokov 2014, 2015) riešia nové postavy prípad vraždy detí v Arkansase spred 35 rokov. Do deja sa vraciame v troch časovo odlišných dejových líniách, čím je pohľad na prípad odstupom rokov zaujímavejší. HBO už túto sériu vysiela, posledná 8. časť vyjde 24. februára 2019.

Rok 2019 neznamená koniec len pre Game of Thrones. Dvanásta séria Teórie veľkého tresku začala v jeseni 2018, no poslednú 24. epizódu seriálu, ktorý sa produkuje od roku 2007, sa dočkáme až v tomto roku. O zábery z posledných natáčaní sa už hviezdy seriálu delia na Instagrame. Spin-off v podobe sitkomu Young Sheldon zatiaľ pokračuje 2. sériou.

Jednou z očakávaných seriálových noviniek je určite The Witcher (Zaklínač). Ide o adaptáciu knihy poľského spisovateľa Andrzeje Sapkowského. Na epizódy s hlavným hrdinom, ktorý zabíja netvorov, by sme sa mali tešiť už v roku 2019.

Fanúšikov histórie poteší pokračovanie The Crown. V 3. sérii si však budú musieť zvyknúť na nové herecké obsadenie, keďže dej sa posunie oproti 2. sérii ďalej. Mapovanie života najdlhšie vládnucej anglickej panovníčky, ktorá je stále na tróne, patrí medzi najdrahšie seriály, aké kedy boli vôbec vyrobené. Okrem informácií o hereckom preobsadení nie sú k dispozícii zatiaľ žiaden teaser.

Finále sa dočká aj domov Batmana Gotham. Posledná 5. séria s podnázvom Legend of the Dark Knight bude mať 12 častí. Majú priblížiť premenu Brucea Wayna na Batmana.

Leto bude patriť jednoznačne seriálu Stranger Things a jeho 3. sérii. Mysteriózny triler s prvkami hororu so svetom „Upside Down” ešte toho dejovo v teasri veľa neprezradil, fanúšikov však poteší, že všetkých 8 epizód vyjde 4. júla.

Nadšenci Josepha Hellera a jeho románu Hlava 22 sú zvedaví na seriálovú adaptáciu tejto knihy Catch-22. Šesťdielnu minisériu režíruje filmový herec George Clooney. Zatiaľ nie je známy konkrétny dátum vysielania pilotnej časti, dostupné sú len jedny fotografie predstaviteľov z knihy.

Pokračovanie dystopickej reality v blízkej budúcnosti a osudy vymierajúceho ľudstva v 3. sérii prinesie Príbeh služobnice. Seriál sa stal fenoménom už po 1. sérii v roku 2017, svedčí o tom napríklad aj fakt, že verejnoprávna televízia Slovenskej republiky si zakúpila práva na jeho vysielanie. Na finále Super Bowlu bol pustený zatiaľ nič nehovoriaci trailer k 3. sérii.

The Mandalorian je prvým seriálovým hraným počinom z univerza Star Wars. Pripravuje ho streamovacia služba Disney+, preto sú fanúšikovia veľmi zvedaví, ako to nakoniec celé dopadne. Osamoteným bojovníkom bude Pedro Pascal známy z Game of Thrones aj Narcos.

Samozrejme, toto je len výber televíznych seriálov pre rok 2019. Stále pokračuje vo vysielaní množstvo iných sérií, na svoje si príde každý.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár