EAST MAG
bart.sk

E-shop od košickej firmy ocenila UEFA

Únia európskych futbalových zväzov (UEFA) v minulom roku ocenila spôsob transparentného využitia štátnych dotácií Slovenského futbalového zväzu. E-shop futbalnet.shop získal Creativity and Innovation Award v rámci UEFA Grow Awards 2018. Za jeho technologickým vývojom stojí spoločnosť, ktorá sídli v Košiciach – bart.sk.

Spolupráca medzi SFZ a firmou bart.sk začala pred niekoľkými rokmi s cieľom digitalizácie slovenského futbalu. Výsledkom je platforma sportnet.online, ktorá tvorí ucelený ekosystém služieb koncovým zákazníkom a su na nej postavené všetky aplikácie strategických plánov zväzu.

REKLAMA

Transparentné čerpanie dotácií

Jedným z projektov SFZ bol aj e-shop futbalnet.shop, ktorý sprehľadní a zjednoduší prideľovanie dotácií pre mládežnícke družstvá so zámerom podpory mladých športových talentov. „Naša spoločnosť ako dodávateľ softvérových riešení pre zväz e-shop vyvíjala ako samostatné riešenie. Termín jeho spustenia musel byť v súlade s termínom prideľovania štátnych dotácií, preto sme naň mali necelé dva mesiace. Od prvého spustenia sa však stále rozvíja a aj v tomto roku sú plánované jeho ďalšie inovácie,” vyjadril sa Michal Hricišín, programátor bart.sk.

Platforma pre všetkých

Pilotná verejná verzia e-shopu bola spustená v auguste 2017. Dnes ho využíva viac ako 70 % všetkých aktívnych slovenských klubov – 1 254. Doposiaľ sa prostredníctvom e-shopu transparentne vyčerpalo viac ako 1 milión eur.


Internetový obchod funguje ako multishop – vstupujú doň viacerí dodávatelia, futbalové kluby, ale aj fanúšikovia či bežní zákazníci. „V roku 2018 sa realizovalo aj rozšírenie e-shopu tak, aby jeho technologickú platformu a backend mohli využívať dodávatelia aj na vlastné riešenia,” dopĺňa Hricišín. Ponúka široký sortiment pre hráčov od oblečenia, pomôcky až po starostlivosť o trávnik. E-shop funguje formou kreditov, cez ktoré dostávajú kluby štátne prostriedky.

Ocenenie UEFA

Futbalnet.shop ako transparentnú platformu určenú pre efektívne využívanie štátnych dotácií športových klubov si všimla Únia európskych futbalových zväzov. „E-shop UEFA ocenila cenou za kreativitu a inováciu, zástupcovia Slovenského futbalového zväzu si ju boli prevziať. Pre nás ako vývojárov, ktorí stoja za týmto riešením, je jeho ocenenie na európskej úrovni skvelým pocitom a impulzom produkovať naďalej inovatívne myšlienky a riešenia,” zhodnotil Lukáš Barč, produktový manažér bart.sk.
SFZ UEFA
foto: SFZ

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár