EAST MAG

Košické Hanusove dni prinesú aj diskusiu s prezidentskými kandidátmi

kosicke hanusovske dni

Tento týždeň sa v Košiciach koná 3. ročník kultúrno-akademického festivalu Košické Hanusove Dni (KHD), ktorý ponúka program na priesečníku kresťanstva a dnešnej spoločnosti.

Počas 5 dní festival hostí viac ako 15 zaujímavých osobností regionálneho aj medzinárodného významu zo Slovenska, Česka, Maďarska či Ukrajiny. Na prednáškach a diskusiách KHD 2018 sa predstaví napríklad ukrajinský gréckokatolícky biskup  vladyka Milan Šášik, český kňaz, pedagóg, biológ a autor publikácií Marek Orko Vácha, bývalý minister kultúry Českej republiky Daniel Herman či riaditeľka Európskej kancelárie Medzinárodného republikánskeho inštitútu Miriam Lexmann. Cieľom KHD je hľadať poctivé odpovede na aktuálne spoločenské otázky, viesť kritický dialóg a ukázať, že kresťanská kultúra je stále aktuálna a inšpirujúca.

REKLAMA

Veľkým lákadlom KHD 2018 je diskusia s kandidátmi na prezidenta Slovenskej republiky – Františkom Mikloškom, Zuzanou Čaputovou a Milanom Krajniakom, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 22. novembra 2018 o 17:30 hod. vo Fuge na Moyzesovej ulici.


Organizátorom Košických Hanusových dní je Spoločenstvo Ladislava Hnusa, ktoré pôsobí od roku 2002 v Bratislave a od roku 2016 v Košiciach. Ide o katolícke akademické spoločenstvo, ktorého víziou je byť kreatívnou inšpirujúcou menšinou vzdelaných a angažovaných kresťanov, ktorí sa snažia prinášať Evanjelium do kultúry a verejného života na Slovensku.

tlačová správa

Pridajte komentár