EAST MAG
Letisko Košice očakáva vydarenú letnú dovolenkovú sezónu
Zdroj foto: Letisko Košice

Letisko Košice očakáva vydarenú letnú dovolenkovú sezónu

Po štarte letnej dovolenkovej sezóny na letisku Košice prvým letom do egyptskej Hurgady 3. mája, začínajú charterové lety v prvom júnovom týždni naberať na intenzite.

K letom do Egypta postupne pribúdajú ďalšie destinácie. Ako napríklad cyperská Larnaca, tuniský Monastir, grécke ostrovy Kréta a Rodos a taktiež tradične veľmi populárna turecká Antalya.

REKLAMA

Plánovaných je viac ako 600 charterových letov

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak informoval: „Celkovo je na túto letnú sezónu plánovaných vyše 600 charterových letov, čo predstavuje medziročný nárast o 19 %. V porovnaní s predcovidovým rokom 2019 je plánovaný počet letov nižší len o4 %. Tešíme sa teda na veľmi intenzívnu sezónu apozývame všetkých dovolenkárov z východného Slovenska, aby s nákupom dovolenky neotáľali, lebo podľa našich informácií sú mnohé termíny už teraz vypredané.“

V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc dostupných desať destinácií v ôsmich krajinách. V Turecku (Antalya), Bulharsku (Burgas), Grécku (Heraklion, Rodos), Chorvátsku (Brač), Egypte (Hurghada, Marsa Matruh), Tunisku (Monastir), na Cypre (Larnaca) a v Taliansku (Lamezia Terme). Novinkami, ktoré sa doteraz z Košíc nelietali sú chorvátsky Brač a egyptské letovisko Marsa Matruh.

Na silnú sezónu sú na košickom letisku pripravení

Ďalšie praktické informácie pridal člen predstavenstva azástupca výkonného riaditeľa pre prevádzku Štefan Fedák: „Na silnú sezónu sme sa dôkladne pripravili. Posilnili sme personálne kapacity na viacerých oddeleniach, vrátane vybavenia cestujúcich, bezpečnostnej kontroly, či tímu nakladačov. Tešíme sa na našich cestujúcich, ktorým by som rád pripomenul, aby si skontrolovali platnosť svojich osobných dokladov, a aby prichádzali na letisko s dostatočným predstihom, ideálne dve hodiny pred plánovaným časom odletu. Takto si budú môcť začať užívať príjemné dovolenkové chvíle už na letisku.

Okrem dovolenkových letov prirodzene pokračujú aj pravidelné lety do siedmich destinácií v rámci letného letového poriadku:

  • LOT Poľské aerolínie 6x týždenne do Varšavy. Odtiaľ ďalej v rámci jej širokej siete destinácií v Európe, USA, Kanade, Ázii a Afrike.
  • Austrian Airlines 11x týždenne do Viedne a ďalej v rámci ich širokej siete destinácií v Európe, USA, Kanade a Ázii.
  • Ryanair do destinácií: Londýn Stansted (5x týždenne), Praha (4x týždenne), Liverpool (2x týždenne), Dublin (2x týždenne).
  • Wizz Air do destinácie Londýn Luton (6x týždenne).
Foto: Letisko Košice

tlačová správa

Pridajte komentár