EAST MAG
Tím, ktorý stojí za vznikom magazínu IndexMag. Foto: Daniel Sabol

Pozrite sa na svet pohľadom ilustrátorky Lenky Bollovej 

Portál INDEX MAG bol vytvorený s cieľom prinášať informácie nielen zo sveta informačných technológií. Dáva priestor inštitúciám, nadáciam či občianskym združeniam, ktoré sú súčasťou regiónu. Poskytuje ho však zároveň v podobe editoriálov aj myšlienkam a ľuďom, ktorí majú čo povedať. 

V priebehu posledných 4 rokov ste na našom portáli mohli každý mesiac nájsť tému, ktorá sa dotýka nás všetkých. Niekedy sme sa zamýšľali o lietaní na mesiac, inokedy o tom, ako si musíme vzájomne pomáhať. Čo iný autor, to iná téma, ktorá vás zasiahne. Autormi editoriálov boli napríklad bývalý riaditeľ Košice IT Valley Pavol Mirossay, riaditeľka ETP Slovensko Veronika Poklembová, riaditeľ ICKK Peter Breyl, bývalá šéfredaktorka portálu INDEX MAG Edita Fabian Hilgartová či CEO agentúry LEMUR Jana Beerová.

Čo by však boli samotné texty bez trefnej ilustrácie? 

Myšlienky autorov textov premenila do vizuálnej podoby talentovaná Art Directorka agentúry LEMUR Lenka Bollová. 

„Som veľmi rada, že moje ilustrácie – moja práca dostala takýto priestor. Ďakujem mojim kolegyniam, že iniciovali túto výstavu. Pre mňa samu je celkom nezvyčajné vidieť moje ilustrácie takto fyzicky vytlačené a je to úžasný pocit. Posledné 4 roky som ich mala možnosť vytvárať na rôzne témy pre rôznych autorov. Niekedy prišla inšpirácia hneď po prečítaní textu, niekedy ju bolo treba hľadať dlhšie a niekedy prišiel nápad od autora. ​​No zakaždým som si prečítala článok, z ktorého som sa snažila vziať si všetko najpodstatnejšie a do výslednej tvorby vložiť kúsok seba a pridanú hodnotu v podobe hravosti, viacvýznamovosti, prepojenia a môjho autorského rukopisu,” hovorí Lenka Bollová, autorka ilustrácií. 

Výstava INDEX iMAGe odštartovala vo štvrtok 25. mája 2023 v UVP Technicom vernisážou. Budeme veľmi radi, ak si nájdete chvíľu na jej návštevu. Ak pôjdete okolo, určite sa zastavte a pokochajte sa originálnymi ilustráciami. 

Pod každou ilustráciou nájdete krátky popis, ktorý sa týka konkrétneho článku, ku ktorému bola grafika vytvorená. Ak si chcete editoriál prečítať, môžete pomocou smartfónu naskenovať priložený QR kód. Výstavu INDEX iMAGe – uhol pohľadu na dnešný svet môžete navštíviť v UVP Technicom do konca júna 2023. 

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár