EAST MAG
LOT oslavuje 150 000 cestujúcich v Košiciach
Foto: Letisko Košice

LOT oslavuje 150 000 cestujúcich v Košiciach

Poľský národný letecký dopravca LOT začal lietať z/do Košíc v marci 2016. Odvtedy na svojej pravidelnej linke Varšava–Košice–Varšava prepravil už viac ako 150 000 cestujúcich. Väčšina z nich využila Varšavu ako prestupné letisko a pokračovala na palube LOT-u do ďalších destinácií v Európe, Severnej Amerike, Ázii či Afrike.

V rámci teraz platného letného letového poriadku LOT lieta z/do Košíc šesťkrát týždenne prúdovými lietadlami Embraer E170/175. Z toho tri lety pristávajú v Košiciach neskoro večer (v stredu, piatok a nedeľu) a odlietajú skoro ráno (v pondelok, štvrtok a sobotu), a tri lety v popoludňajších hodinách (v pondelok, utorok a štvrtok).

REKLAMA

Takto vyskladaný letový poriadok ponúka ideálne možnosti odletov z Košíc na krátke služobné cesty, či víkendové pobyty v desiatkach destinácií v rámci Poľska i celej Európy, ale aj na diaľkové spojenia do atraktívnych svetových metropol ako New York, Chicago, Los Angeles, Tokio, Soul, či Naí Dillí.

Foto: Letisko Košice

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak v tejto súvislosti povedal: „Máme veľkú radosť z našej úspešnej spolupráce so spoločnosťou LOT, ktorá už vyše sedem rokov potvrdzuje, že je pre letisko Košice i pre celé východné Slovensko stabilným a dôveryhodným partnerom, a významnou mierou prispieva k zvyšovaniu atraktivity nášho regiónu ako lákavej turistickej i podnikateľskej destinácie.“

Obchodná riaditeľka LOT pre Slovenskú republiku Jolanta Grala-Bednárčik povedala: „Sme veľmi radi, že LOT je nielen v Košiciach, ale na celom východnom Slovensku obľúbený, čo potvrdzuje aj dnešné jubilejné číslo 150 000 prepravených cestujúcich v priebehu siedmich rokov, a to napriek náročnému obdobiu pandémie. Tešíme sa na ďalšiu produktívnu spoluprácu s letiskom Košice i so širokou obchodnou komunitou v regióne a pozývame na palubu našich moderných lietadiel všetkých cestujúcich, či už smerujú za prácou, oddychom, alebo za svojimi najbližšími.“

Letový poriadok na linke Varšava – Košice – Varšava

Košice Varšava Varšava Košice
Pondelok, štvrtok, sobota 05:15 06:25 Nedeľa, streda, piatok 23:05 00:15*
Pondelok 12:35 13:45 Pondelok 10:50 12:00
Utorok 13:00 14:10 Utorok 11:15 12:25
Štvrtok 17:40 18:50 Štvrtok 15:55 17:05
Foto: Letisko Košice

Letný letový poriadok 2023 na letisku Košice:

  • LOT Poľské aerolínie 6x týždenne do Varšavy a ďalej v rámci ich širokej siete destinácií v Európe, USA, Kanade, Ázii a Afrike.
  • Austrian Airlines 11x týždenne do Viedne a ďalej v rámci ich širokej siete destinácií v Európe, USA, Kanade a Karibiku.
  • Ryanair do destinácií: Londýn Stansted (5x týždenne), Praha (4-5x týždenne), Liverpool (2x týždenne), Dublin (2x týždenne).
  • Wizz Air do destinácie Londýn Luton (6x týždenne).

tlačová správa

Pridajte komentár