EAST MAG
Amavet
Zdroj foto: SPŠE PO

Junior Internet – AMAVET 2023

V dňoch 27. 04. – 29. 04. 2023 sa študenti Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove zúčastnili 18. ročníka súťaže Junior Internet, ktorý pravidelne organizuje AMAVET. Z celkovo 317 projektov bolo vybraných na celoslovenské kolo 51. Medzi nimi boli aj projekty piatich študentov.

Vyhodnotenie súťaže bolo napínavé a všetci súťažiaci zo SPŠE Prešov sa umiestnili na prvých troch miestach.

REKLAMA

V kategórií Junior WEB sa na 2. mieste sa umiestnil Šimon Farkaš z I.SB. V kategórií Junior APP sa na 2. mieste umiestnil Maximilian Cverdeľ zo IV.B a na 3. mieste sa umiestnili Tomáš Nosaľ, Ľubomír Durkáč a Marko Olejník z III.SB.

Študenti a škola sa tešia z úspechu a už sa nevedia dočkať ďalšieho podujatia, pri ktorých budú môcť šíriť dobré meno školy.

Zdroj foto: SPŠE PO

SPŠE v Prešove

Vznik Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove podnietil rozvíjajúci sa elektrotechnický priemysel na východnom Slovensku a potreby odborníkov v tejto oblasti pre závod Křižík, ktorý vznikol roku 1947 v Prešove a začal vyrábať jednofázové, neskôr trojfázové elektromery. Škola sa zapísala do histórie 1.9.1952 pod názvom Vyššia priemyselná škola elektrotechnická.
V súčasnosti ponúkame tieto odbory: elektrotechnika, informačné a sieťové technológie, technické a informatické služby v elektrotechnike. Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove patrí k dominantným stredným školám na východnom Slovensku. Podľa hodnotenia INEKO sa v roku 2013 škola umiestnila na prvom mieste v rebríčku hodnotenia v rámci Slovenska a v roku 2014 sa umiestnila na druhom mieste. Môžeme byť hrdí na vyše osem tisíc absolventov, ktorí našli a stále nachádzajú dobre uplatnenie v praxi.

Pridajte komentár