EAST MAG
Mame-radi-vychod
Zdroj foto: Karpatská nadácia

Ako vznikli nevšedné sochy šišiek v botanickej záhrade?

V košickej botanickej záhrade „vyrástli“ nezvyčajné a nadrozmerné plody. Sú z dreva a vďaka precíznemu vypracovaniu môžu aj nevidiaci návštevníci hmatom zistiť, ako vyzerajú plody stromov. Za týmto nápadom stojí občianske združenie BotaniKE, peniaze na jeho realizáciu získalo od Karpatskej nadácie. Dobrou správou je, že nadácia opäť otvorila grantový program Máme radi východ a medzi prospešné projekty prerozdelí 17 400 eur.

Každú jednu z tých sôch v podstate zbožňujem, lebo sa môžem naučiť niečo nové o samotných plodoch, o botanickej záhrade aj o tom, ako tá rastlina rastie,“ hovorí rezbár a autor sôch Dávid Máriássy. Ako na sochách pracoval a ako vyzeralo ich slávnostné predstavenie v botanickej záhrade, si môžete pozrieť v krátkom a vtipnom videu TU.

REKLAMA

Grantový program Máme radi východ aj tento rok podporí kreatívne, zážitkové a praktické projekty a prispeje tak k zdravému životnému štýlu, neformálnej kultúre a zlepšovaniu života v obciach i mestách. Popritom chce vytvoriť priestor na prepájanie obyvateľov, komunít, firiem či organizácií, aby tak spoločne tvorili krajšie východné Slovensko. Nielen preto, že spoločne urobíme viac práce, ale prepájaním ľudí z rôznych odborov si rozširujeme obzory, stretávame sa s inými názormi a učíme sa ich počúvať a reagovať na nich. 

Výzva je otvorená do 17. mája 2023. Na jeden projekt je možné požiadať o podporu v maximálnej výške 3 000 eur. 

Viac informácií o grantovom programe nájdete TU

tlačová správa

Pridajte komentár