EAST MAG
IdentITa ženy_ GlobalLogic
Zdroj foto: Knižnica pre mládež mesta Košice

Knižnica predstaví štvrtého cudzozemca, pochádza z Holandska  

Aprílové aktivity knižnice uzavrie návšteva cudzozemca v knižnici, ktorá formou moderovanej besedy predstaví životnú cestu pani Lindy Van Dalen z Holandska.

Štvrté stretnutie projektu Cudzozemec v knižnici sa uskutoční 27. apríla 2023 o 17.00 hod. v pobočke LitPark na Kukučínovej ulici 2, Košice

REKLAMA

„Naše pozvanie tentokrát prijala pani Linda Van Dalen z Holandska, ktorá má holandský pôvod a v Košiciach žije odmalička. Vyštudovala nové médiá na Fakulte umení a tam objavila čaro arteterapie, ktorá ju neskôr priviedla k založeniu centra CHAT – Creative Healing Art Therapy. Ide o miesto ako pre deti, tak pre dospelých a ich problémy, traumy, špecifické potreby a sebapoznanie. Tvorivou cestou ich vedie k úľave či uzdraveniu a učí ich lepšie zvládať výzvy sveta. Jej snom vždy bolo robiť v živote to, čo ju bude baviť. A dnes, keď chodí z práce špinavá od farieb, cesta alebo múky je šťastná a verí, že špinavé ruky sú šťastné ruky,“ hovorí o aprílovej hostke Kamila Prextová, riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice.

Foto: Knižnica pre mládež mesta Košice

Pravidelné stretnutia projektu Cudzozemec v knižnici z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Ich cieľom je prinášať čitateľom zaujímavé osudy zahraničných obyvateľov Košíc a okrem iného priblížiť iné zaujímavé kultúry a zvyky hostí pochádzajúcich z rôznych kútov sveta. „Naše predošlé besedy už takto predstavili rodákov zo Škótska, Talianska a Číny. Cez ich fotografie a prezentácie sme sa preniesli na mnohé zaujímavé miesta, dozvedeli sa o spôsobe živote tamojších ľudí, o pozitívach aj negatívach života tu aj tam ako ich naši hostia vidia a tiež napríklad o preferovaných gastronomických lahôdkach týchto krajín, niektoré sme dokonca mali možnosť i ochutnať. V najbližších mesiacoch sa ešte môžeme tešiť napríklad na vždy veselého Ekvádorčana Miguela a sympatického džentlmena Ebrara z Macedónska,“ prezrádza na záver Kamila Prextová.

Vstup na podujatie je zadarmo.

Grafika: Knižnica pre mládež mesta Košice

tlačová správa

Pridajte komentár