EAST MAG
Foto: DT ITSO SK

Dá sa to aj ekologicky! Najväčší IT zamestnávateľ prináša do Košíc nabíjačky pre elektromobily

Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia (DT ITSO SK) prináša do Košíc ekologickejšie alternatívy. Najväčšia IT spoločnosť na východnom Slovensku sa rozhodla vymeniť firemné automobily za elektrické a v meste nainštalovať elektrické nabíjacie stanice nielen pre zamestnancov, ale aj pre verejnosť. Od marca je k dispozícii 10 nabíjačiek, postupne budú pribúdať ďalšie.

Ochrana našej planéty, životného prostredia a znižovanie uhlíkovej stopy patria k základným pilierom zodpovedného podnikania. Spoločnosť Deutsche Telekom si vrámci svojej globálnej siete pobočiek zaumienila, že do roku 2040 dosiahne uhlíkovú neutralitu. V súlade s týmto záväzkom sa firma DT ITSO SK rozhodla podporiť ekologickú mobilitu s osobitným dôrazom na elektromobilitu.

Slávnostné otvorenie a spustenie elektrických nabíjacích staníc do prevádzky prebiehalo vo štvrtok, 30. marca 2023, v areáli biznis centra Deutsche Telekom za účasti zástupcov spoločnosti, inštitúcií aj regiónu.

Foto: DT ITSO SK

„Veríme, že zodpovednosť voči životnému prostrediu a trvalo udržateľnému rozvoju má ísť ruka v ruke spolu s potrebami našej spoločnosti a mesta Košice, v ktorom dlhodobo pôsobíme. V rámci našich aktivít, pomocou ktorých sa zaväzujeme znížiť uhlíkovú stopu, sme slávnostne otvorili a spustili do prevádzky prvých 10 nabíjacích staníc pre elektromobily. Do konca prvého polroku pribudnú ďalšie aj pre verejnosť, “ vyjadril sa Andreas Truls, generálny riaditeľ Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia.

Novootvorená stanica je v súčasnosti vybavená 10 nabíjačkami s výkonom 22kW. Do konca apríla pribudne ešte jedna, s výkonom 50 kW. Pre verejnosť plánuje Deutsche Telekom otvoriť ďalšie nabíjacie stanice, ktoré budú dostupné od júna 2023. Štyri nabíjačky s výkonom 22kW budú umiestnené v areáli biznis centra Deutsche Telekom na Moldavskej ceste.

Prevádzkovaním nabíjacích staníc poverili spoločnosť ZSE Drive, ktorá ponúka profesionálne riešenia. Spoločnosti sú naklonené vzájomnej spolupráci aj v budúcnosti: „Spolupráca s Deutsche Telekom bola od začiatku veľmi dynamická a pružná, v technických veciach sme sa na navrhovaných riešeniach vedeli zhodnúť, a rovnako aj príprava infraštruktúry pre osadenie nabíjacích staníc bola zvládnutá veľmi dobre. Táto vznikajúca spolupráca nás veľmi teší, obohatila nás o nové zákaznícke požiadavky a výzvy, ktoré sme zvládli. Pevne veríme, že ju budeme rozvíjať aj v nasledujúcich rokoch a pre spoločnosť Deutsche Telekom budeme silným partnerom vo svete e-mobility.“

Foto: DT ITSO SK

Od roku 2025 už len elektromobily

V rámci flotily automobilov určených pre zamestnancov má DT ITSO SKO k dispozícii 44 vozidiel, z toho 2 sú plne elektrické. Cieľom je obmeniť vozový park pre zamestnancov tak, aby od roku 2025 pozostával výlučne z plne elektrických vozidiel.

„Okrem klasických bicyklov, elektrobicyklov a kolobežiek sme sa rozhodli vymeniť firemné automobily za elektrické. Naši zamestnanci si tak na pracovné cesty budú môcť požičať nové elektromobily, ktoré si od marca vedia nabiť v novootvorenej nabíjacej stanici. Veríme, že tento krok môže pomôcť zvýšiť povedomie o ekologicky udržateľnej doprave a motivovať ľudí, aby zvážili svoj vplyv na životné prostredie a zvolili ekologicky prijateľnejšiu alternatívu,“ prezradil Frank-Stephan Hardt, CFO a sponzor programu za tému elektromobilov.

Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia

Spoločnosť vstúpila do života košického regiónu v januári 2006 pod názvom T-Systems Slovakia s.r.o. a od svojho začiatku je s regiónom nerozlučne spätá. To dokázala hneď v roku 2007, keď sa stala jedným zo zakladajúcich a aktívnych členov združenia Košice IT Valley.
Za posledné desaťročie vyrástla spoločnosť z nuly na druhého najväčšieho zamestnávateľa na východe krajiny. Zároveň patrí do prvej pätnástky najväčších zamestnávateľov na Slovensku s viac ako 3 900 zamestnancami. Aj vďaka vysokokvalifikovaným a motivovaným zamestnancom je firmou s najrýchlejšie rastúcou pridanou hodnotou v rámci IT odvetvia na Slovensku. Cieľom spoločnosti je proaktívne vyhľadávať nové cesty, ako napredovať a kontinuálne sa transformovať na spoločnosť poskytujúcu inovatívne typy služieb.
V rámci strategických aktivít sa spoločnosť transformuje na moderného poskytovateľa služieb Informačných a komunikačných technológií kráčajúc v ústrety budúcnosti založenej na digitálnych technológiách. Tieto kroky realizuje s cieľom posunúť podnikanie z projektovo riadeného modelu na model inovatívne a produktovo orientovanej firmy. Spoločnosť obsluhuje z Košíc viac než 700 korporátnych zákazníkov, ale tiež klientov z oblasti verejnej správy a verejných inštitúcií najmä v priestore Európskej únie.

Pridajte komentár